15 Mayıs 2009 Cuma

BAŞARISIZ DONDURMA

Dün akşam merak ettiğim dondurma tarifini denedim. Daha önce anne kaz'ın sitesinde okuduğum dondurma tarifini ve internette bakınırken kolay dondurma yapımının şurada videosunu izledim. Çok pratik görünüyordu. Ben denemesem olmazdı.

Bir bardak süte 2 yemek kaşığı şeker ve biraz vanilya ilave edip karıştırdım. Küçük bir poşete koyup bağladım. Büyük bir poşete buz ve iri tuz koyup küçük poşeti içine koyup bekledim. Biraz da salladım. Süt biraz dondu, tadı ise fena değildi ama içinde buz parçaları vardı. Yani başarısız bir dondurma oldu.

Görünüşte çok basit bir tarif ama ben yapamadım. Nerde yanlışlık ya da eksiklik yaptım bilmiyorum ama. Hiçte iyi olmadı.




11 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Denemekte başarmanın yarısıdır:))
Bence...
emek vermişin ellerine sağlıkkk...

Emre dedi ki...

merhaba ben size şu ürünü tavsiye ederim çok pratik birşekilde başarılı dondurma yapabilirsiniz.
http://www.ozelsiniz.com/?urun-detay_41219_Ariete_Dondurma_Yapma_Makinesi.html

LEMAN dedi ki...

canım benım pekte dogalsın hep yaptıklarımızı diyecek degilizya demi ama çok hoşuma gitti bende eşime yanınca canııım yaandı ya niye unuttum bilmiyorum derdim aklıma geldi olsunnnn yapmışınya deneye deneeye öğrenecez demi ama

şirinem dedi ki...

evet görüntüsü gerçekten güzel değil ama sanırım tadı güzeldir bazen oluyor böyle terslikler ama bence denemeye devam canım :)

Unknown dedi ki...

anne kazın tarifi kolay olmasına ragmen bana zor gelmişti.denemene sevindim.bende deneyecektim.artık denemem galiba.benim sitede dondurma tarifleri var ama nasıl olur severmisiniz bilemiyorum.

Unknown dedi ki...

Anne kaz ın tarifini ben de görmüştüm denemek istiyordum ama bi türlü sağlam poşet elime geçmeyince yapamadım :) her işte bir hayır vardır ;) Ben de dün dr. oetker in hazır dondurma karışımından aldım paketin üzerindeki tarife göre hazırladım çok güzel oldu :) Tavsiye ederim.

Unknown dedi ki...

DENEYE DENEYE YANILA YANILA ÖĞRENİCEZ BAZI LEZZETLERİ YAPMAYI OLSUN EMİNİM LEZZETİ ÇOK GÜZELDİR...

Doyumluk.... dedi ki...

Benimde başıma geliyor bazen.Olsun yinede tadı güzel olmuşsa önemli değil.eline koluna sağlık.sevgiler...

TAZE NANE dedi ki...

Bazen benimde sitelerden denediğim tarifler tutmuyor. Ben kesin benden kaynaklıdır gözüyle bakıyorum hep.
Sevgiler.
İyi haftalar.
Bu arada mimini bloğum koydum.
Tekrar teşekkürler.
Umarım bir yanlışlık yapmadan başarmışımdır.

Primarima dedi ki...

olsun yahu denemişsin ya oda bişey:)

buzlubadem dedi ki...

Ben de geçen sene tarifdefterinden, bu yaz da yetur'dan aldığım tariflerle denemiştim, benim denemelerim buzluğa koyulan şekildeydi. NEtice: Bir daha yapmayı hiç düşünmüyorum maalesef. Yani anlamadığım şu: Yeşim Abla, çok becerikli, onunki olmuştur da, oldu diyen herkesinki oluyor mu gerçekten? O zaman bizimki niye buzlaş gibi oluyor?