Bu çorbayı yapmayalı uzun zaman olmuştu. Hafta sonu aklıma geldi malzemelerin hepsi evde vardı. Yanlız nohut problemdi. Çünkü nohutu akşamdan suda bekletip, haşladıktan sonra kabuklarını soyup öyle çorbaya koymak gerekiyordu. Ben de daha önceden haşlanmış ve buzlukta bulunan nohutla (kabuklu) yaptım. Öylede güzel ve pratik bir çorba oldu.
Bu arada Doğukan iyileşiyor ama şimdi ben hasta oldum. Yavaş yavaş evdekilere bulaştırıyorum galiba.
Çorbanın Tarifi:
- 250 gr. kıyma
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1,5 su bardağı yogurt
- Yarım su bardağı un
- 1 veya 2 adet limon suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- Bir kaç dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağ
- Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, nane
Başka bir kapta 2 su bardağı su, yarım su bardağı un, yogurt, limon suyu ve yumurta sarısı blenderla çırpılır ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Sürekli karıştırılarak kaynaması sağlanır. Kaynayan çorba orta ateşte 5-10 dakika kaynatılır.
Başka tavada sıvıyağ ve tereyağı eritilir, kırmızıbiber ve nane ilave edilir. Servis yapılacağı zaman çorbanın üzerine gezdirilir.
5 yorum:
Bu havalara içilecek miss gibi nefiss bir çorba insanın kaşıklayası geliyor.
ellerine sağlık
sevgiler.
ELLERİNE SAĞLIK HİÇ DUYMAMIŞTIM BU ÇORBAYI İLK KEZ DUYUYORUM EMİNİM TADI ÇOK GÜZELDİR
SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM
tam benim çorbam olmuş canım eline sağlık kokusunu aldım hemen geldim sıcak sıcak misler gibi
ellerine sağlık.nefis görünüyor.sevgiler
merhaab hayırlı cumalar sızın gajgoş çorbanızı bızde çok yaparız ama dı nohutlu çorba dıyoruz bızde sıvaslıyız
Yorum Gönder