Tarifi:
5 adet iri patates
1 kase haşlanmış bezelye
1 kase haşlanmış mısır
1 kase kornişon turşu (dogranmış)
4 adet haşlanmış sosis (doğranmış)
Mayonez ve ketçap
Tereyağı ve kaşar rendesi
Yapılışı: Patatesler fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patatesler boydan ikiye kesilir ve iç kısımları çatalla çıkarılıp ezerek biraz tereyağı, kaşar rendesi ve tuz ile karıştırılır. Bütün patateslere bu işlem uygulanır. Başka bir kapta bezelye,mısır,sosis ve turşu karıştırılır ve patateslerin içine paylaştırılır. Üzerine ketçap ve mayonez eklenir ve sıcak olarak yenir.
Geçenlerde simayhobievi ' nde nişastalı ve mısırunlu poğaçaları gördüm. Şimdiye kadar birçok poğaça tarifi denedim ama bunu hiç duymamıştım. Çok değişik geldi bana ve denemeden olmazdı evde bütün malzemeler vardı ama yoğurt yoktu onun yerine süt kullandım. Benimki biraz kurabiye gibi oldu ama tadı enfesti. Değişik tat arayanlar varsa kesinlikle deneyin çok iyi oluyor.Tarifi buradan alabilirsiniz.
5 yorum:
yaaaa kumpir çok güzel görünüyor.imrendim valla. ellerine sağlık.sevgiler
BENDE YARIN KUMPİR YAPICAM İKİ GÜNDÜR GÖRÜYORUM BLOGLARDA ÇOK CANIMI ÇEKTİRDİNİZ ÇOKK:))
eline sağlık canım beğendiğine sevindim afiyet olsun
bloguma uğrayıp ödülünü alabilirsin.
eline sağlık kumpir çok güzel görünüyor ...sevgiyle kal ..
Yorum Gönder