Şimdi incir reçeli yapmanın tam zamanı. Geçen gün babam almış getirmiş annem de reçelini yaptı. Yiyenler çok beğendi, bana sorarsanız ben reçel yemediğim için tadı hakkında yorum yapamam ama görüntü şahane.
- 150 adet incir
- 2 kilo şeker
- 4 su bardağı su
- 5-6 adet karanfil
- 1 paket vanilya
- Yarım limon suyu
Önce incirleri biraz suda haşlayın. Haşlanan incirleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra parmak uçlarınızla incirleri sıkarak bütün suyu çıkarın ve ayrı bir tabağa alın. (Haşlanan incir sünger gibi suyu çektiği için sıkılması gerekiyor. Sıkılan incirler küçülüp inceliyor ama şerbetle kaynayınca tekrar şişiyor)Şerbet için şeker ve suyu tencere alıp kaynatın ve karanfilleri ilave edin. Kıvam almaya başlayınca vanilya ve incirleri ilave edin. 15-20 dak. kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
12 yorum:
Tatlı ile benimde ram yoktur...
Ama görüntü çok hoşş annenin ellerine sağlık....
ben ilk kez 20li yaşlarımda bir arkadaşımda yemiştim..hatta incir sevmiyor olmama karşın çok beğenmişim.o yüzden güzel olduğunu söyleyebilirim.sevgiler canım...
marifetli pericim ne güzellikler yapmış yine incire bayılırım bir İzmirli olarak helede tazesine :) ellerin dert görmesin
burda incir olmadıgından vallahi vaktini bile unuttum anneme söyleyeyimde yapsın bayılırım vallahi ellerinize salık.
bende bu aralar incir reçeli tarifi arıyordum teşekkürler.
sen pek reçel sevmezdin şaşırttın beni
ben hiç incir reçeli yemedim ama görüntü o kadar güzelki ye beni diyor
Ben sevmem incir reçeli;ama çilek reçelini ver bak nasıl göturuyorum:):)
reçeli sevmeme ama bir arkadaşımda incir reçeli yemıştım ve cok hoşuma gitti sevgiler...
harika harika görünüyor.ellerine sağlık ama bence tadına da bakmalısın.
harika bişey..reçeli birtek incir ve karpuz kabugundan olursa yerim ..lokum gibidir şimdi..ellerinize saglık
En sevdiğim reçel bu işte. Olmamış incirden yapılır Adana'da da. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Sevgiler...
Yorum Gönder