- 100 gr. margarin
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
- 1 paket kabartma tozu
- tuz
- Aldığı kadar un
İçi için :
- Peynir, maydonoz, dereotu
Bütün malzeme karıştırılıp yoğurulur. Un yavaş yavaş ilave edilip kulak memesi kıvamında yumuşak hamur yapılır. Üzerine nemli bez örtülüp yarım saat dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp tezgah üstünde elle bastırılarak açılır. Ortasına peynirli içten koyur. İki uçlarını birleştirilir ortası açık kalır. Tepsiye dizilir ve yumurta sarısı sürülür. 200 dereceli fırında pişirilir.
10 yorum:
kız senin blog deniz taşıtlarına döndü kyıklar sandalsefaları:)sakine teyzem yapardı biz küçükken karnıyarık poğaçamı ağzı açık poğaçamı neydi adı.ellerine sağlık
Hımmm çok nefis gözüküyor ellerine sağlık canım:)
pericim ellerine sağlık bu kayıklarda başka bir güzel olmuşlar bir tanesini alsama kızmazsın sanırım :)
Sabah pek bişey yemedim yokki bize peynirli kayık yapacak biri nefıs duruyor :) eline sağlık.
canım ellerine saglık.karnıyarık gibi gözüküyor.
okuldan geldim karnım aç olsada yesem ne güzel olurdu:))
eline sağlık arkadaşım çok güzel olmuş
çok severim ben de.yapmayalı uzun zaman olmuştu.iyi hatırlattın.ellerine sağlık.çayın yanında harika gider..
CANIM ELLERİNE SAĞLIK..GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE SEVGİLER...
annem ne çok yapıyodu bi zamanlar bunu. . hatırlıyomusun* :)
Yorum Gönder