Bizim evde haftada birgün muhakkak enginar pişer. Mevsimi geçmeden bol bol yemek lazım. Çok faydalı bir sebze. Ben oldum olası enginarı pek sevmem ama çiğ olarak yiyorum. Doğukan iyi ki bana benzememiş o seviyor. Biraz da ben alıştırdım küçüklükten beri bütün sebzeleri yedirdim. Ben yemesemde ona yedirdim. Annemin enginar repertuarı çok geniştir. Zeytinyağlı enginarın neredeyse on çeşidini yapar. Geçen akşamda böyle pişirdi. Tadı hakkında yorum yapamıcam ama evdekiler sildi süpürdü diyebilirim.
- 8 adet enginar
- 1 adet soğan
- 1/2 limon suyu
- 2 yemek kaşığı un
- Su, tuz, dereotu, sıvıyağ
Un, limonsuyu ve suyu bir kasede çırpın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağla kavurun. Üzerine temizlenmiş enginarları dizin. Unlu karışımı enginarların üzerine döküp tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin. Enginarların pişmesine yakın ince kıyılmış dereotunu ilave edip ocaktan alın.
Not: Enginarların üzerine geçeçek kadar su ilave edin.
11 yorum:
Anneninde seninde ellerine sağlık canım...
afiyet şifa olsun
ayyyyyy bilmemmi teyzemin enginarlarınııııı cnm teyzem ondan başkası böyle güzel yapamaz ben gelincede yapsın aynısınııııı
ENGİNAR YENİLMEZMİ HARİKA BİR LEZZET BEN BAYILIRIM BU ŞEKİLDE TÜKETİLDİĞİNİ İNAN BİLMİYORDUM MUTLAKA DENİYECEĞİM...
Resimden anlaşıldığı kadarıyla oldukça lezzetli olmuş enginar, annenin ellerine sağlık. Canım çekmedi dersem yalan olur, sevgiler...
Ayy biri enginarmı dedi..
aman ne güzel görünüyor..hiç terbiyeli yapmadım bende..şimdi 2,5 lira zar zor ucuzladı valla:)))
teyzemin ellerine sağlık canım sevgilerimle..
Enginarı ben cok sevıyorum ama evdekılere yedıremıyorum malesef...enginarmı ığğğk dıyorlar ...
merhabalar sevgiyle kal canım biraz gezineyim dedim ugramadan olmaz sanada sevgılerımı bıraktım
cnm kuzim anneler günün kutlu olsun teyzeminde tabi doğuşu öpüyoruz
Belkide yemediğim ve hiç pişirmediğim tek sebzedir enginar,merak ediyorum doğrusu....
Merhaba, annenizin ellerine sağlık.. Ben enginarı çok severim, yeter ki kılçıksız olsun.. Terbiyeli hiç denememiştim, aklımda olsun..
Yorum Gönder