Herkesin kış hazırlıkları için farklı yöntemleri vardır. Bizimkiler ise şöyle;
Barbunyaları ayıklayıp 10-15 dakika kaynatıyoruz. Suyunu süzüp soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa gönderiyoruz.
Bamyaları limonlu sıcak suda 5-10 dakika kaynatıyoruz. Suyunu süzüp soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa gönderiyoruz.
İstediğiniz kadar biberi iri iri doğrayıp biraz sıvı yağda kavurun. Üzerine doğranmış domates ilave edip pişirin. İster sıcak sıcak kavanoza koyup sıkıca kapağını kapatın. İster soğuyunca buzdolabı poşetine koyup buzlağa koyun. Kışın kahvaltılarda yada beş çayın yanında çıkarıp afiyetle yiyin.
Bunu da kışın yemeklere, pilavlara eklemek için yaptık. Yukarıdaki biberli domates gibi yapılıyor. Ama bunun biberleri yemeklik doğrandı.
10 yorum:
aa siz barbunyaları haşlıyo musunuz? biz ayıklayıp güzelce yıkayıp poşetleyip buzluğa atıyoruz. bamyayı da öyle yapıyoruz...
Ohh canım rabbim ağız tadıyla yemek nasipm etsin....
Bende bugün fasulyelerle uğraştım:)
eline sağlık arkadaşım kışın ne güzel yenir yaptıkların
Ohh ne güzel yapmışsın hazırlıklarını ALLAH sağlıkla yemeyi nasip etsin canım
senin yakışıklı ne güzel yardım ediyor.annesi büyüdü artık sana iş bırakmayacak.
öpüyorum ufaklığı
HERKESDE KIŞ HAZIRLIĞIDIR GİDİYOR :)) RABBİM KOLAYLIKLAR VERSİN HEPİMİZE....
oh halletmişsin kışlıkları.gelirim yemeye:)
eee ellerıne saglık dogukancıgım siz olmasanız bız iş yapamazdık gene şükret bacım benım kız elımdekıne aglıyo fasulyeyı ben alıyom o çekiyo saatlerce içinden çıkamıyoz bu kış yandım daha bişey yokkkk
Kış hazırlıklarını ben bitirdim sayılır. sana kolay gelsin allah afiyetle yemek nasip etsin.
Ramazanı-ı şerifiniz mübarek olsun.Yüce Allahım yaptığınız dualrı ve hayırlarınızı geri çevirmesin..dualarda buluşmak üzere....
sizn yaptıklarına baktıkça bakasım geliyor gerçekten ne diyim ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder