Geçenlerde dergileri karıştırırken bu cheesecake tarifini buldum. Ne zamandır yapmak istiyordum ama cesaret edemiyordum nedense. Sonunda yaptım güzel oldu. Herkese tatdırıp sordum nasıl diye ve tam not adım. Artık başka cheesecake tarifleri de deneyebilirim.
Tabanı için:
- 1 paket yulaflı bisküvi
- Yarım paket sade pötibör
- 50 gr. eritilmiş tereyağ
Peynirli karışım için:
- 2 kutu labne (500 gr.)
- 1 çay bard. krema
- 4 yumurta
- 1 limon suyu
- 1,5 su bard. şeker
- 1 muz
- 3 yemek kaş. un
- 1 paket vanilya
- Üzerine: pudra şekeri
Tabanı için, Bisküvileri un haline getirip tereyağ ile karıştırın. Kek kalıbının tabanına ve kenarlarına elinizle bastırarak sıkı şekilde yayın. Buzlukta 20 dak. bekletin.
Muz ile limon suyunu ezip püre haline getirin. Yumurta sarılarını ve aklarını ayırın.
Yumurta sarılarını mikserle iyice çırpın. Şeker, labneleri, krema ve muz püresini ekleyin. Pürüzsüz olana kadar çırpın.
Yumurta akların ayrı bir kapta mikserle çırpın. Un ve vaniya ekleyip 1-2 dak. daha çırpın. İki yumurtalı karışımı birleştirip bir kaç dak. çırpın.
Hazırladığınız peynirli karışım bisküvilerin üzerine döküp 170 dereceli fırında pişirin.Fırından alıp ılınmaya bırakın. Buzdolabında en az 1-2 saat bekletin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
3 yorum:
hmm muzlu ha? eminim cok lezzizdir..ellerine saglik..sicacik sevgiler
bende girip bakıyorum ama güncel yazılar yoktu , ellerine sağlık...
Ellerine sağlık arkadaşım cheesecake nefis olmuş lezzetindende çatlamış.Sevgiler
Yorum Gönder