Geçen akşam ayva tatlısı yaptım. Bide bu arada resimleri cep telefonuyla çekiyodum, oda bozuldu. Bütün programları silinmiş. Şimdi kardeşimin telefonuyla çekmeye çalışıyorum.
Ayva tatlısını babam çok sever. Ben meyveli tatlıları pek sevmem. Yoğun istek üzerine ayva tatlısı yapıldı. Daha önce hiç yapmamıştım. İnternette araştırdım ve bütün tarifler hemen hemen aynıydı. Yanlız ben düdüklü tencerede pişirdim. Çok pratik bir tatlı. Tadı hakkında yemediğim için yorum yapamayacağım ama ev halkı beğendi.
4 adet ayva
24 yemek kaşığı şeker, (her yarım ayva için 3 yemek kaşığı)
2 su bardağı su
Ayva çekirdeği (10 adetten fazla)
4-5 adet karanfil
kaymak
Yapılışı: Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye kesiyoruz. Çekirdek yataklarını oyup çıkartıyoruz. Ağızları yukarı gelecek şekilde tencereye diziyoruz. Şeker, su, çekirdekler ve karafilleri ilave ediyoruz. Düdüklü tencerede (clipso) 30 dk. pişiriyoruz. (Normal tencerede yaklaşık 1 saatte pişiriliyor) Servis yapacağınız zaman kaymak ilave ediyoruz, ceviz,fındık veya şamfıstıkla süsleye bilirsiniz.
1 yorum:
hiç dayanamam...
Yorum Gönder