Dün akşam evde kalan muzlar vardı. Ne yapsam diye düşündüm ve pasta yapmaya karar verdim. Doğukan da pasta fikrine çok sevindi. Pastayı yapana kadar hiç yanımdan ayrılmadı. Ben pasta hamurunu küçük tepside pişirdiğim için kalın ve biraz sert oldu. Bir dahaki sefere büyük tepside pişiricem.
Pandispanya için malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 yemek kaşığı margarin
2 adet muz
Yapılışı:
Pandispanya yapımı için yumurta ve şekeri çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip iyice çırpın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp, 170 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Pandispanya piştikten sonra sıcakken yağlı kağıt ile rulo şeklinde sarın.
Krema için süt, şeker, un ve yumurtaları bir tencereye koyun.Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Puding kıvamına gelen kremayı ocaktan alıp, margarini ekleyip karıştırın.
Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırın. İçine soğuyan kremadan sürün, muzları bütün olarak yerleştirip rulo şeklinde sarın. Kalan kremayı üzerine sürün. Hindistan cevizi ve muz dilimleri ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder