Geçen çarşamba günü Doğukan'ın ateşi tekrar çıkmaya başladı ve işlerin yoğunluğından ancak Cuma günü doktora gittik. Bademcikleri iltihaplanmış daha çok ateş yapması gerekirmiş. Ama Doğukan'ın ateşi 38 dereceyi geçmiyordu. Şimdi ilaçları kullanıyoruz inşallah çabuk geçer.
Bir de cuma günü kayınbederim ufak bir ameliyat geçirdi. Cuma günü öğleden sonra hep hastenelerdeydim. Onun da durumu çok şükür iyi. Hafta sonunda da evdeydik misafirler geldi yoğun bir hafta geçirdim.
Bizden bu kadar yeter şimdi yemeğimize geçelim. Bu yemeği Lezzet dergisinde bir kaç sene önce gördüm. İsmi çok değişik geldi Sinkonta Ege usulü kabak yemeğiymiş. Çok pratik ve lezzetli bir yemek.
- 5 adet kabak
- 4 adet soğan
- 4 adet domates
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz
- 250 gr. yogurt
- 3 diş sarımsak
Kabak, soğan ve domates kabukları soyulup halka halka doğranır. Bir tencereye sırayla soğan, domates ve kabak konur. Üzerine tuz, nane, sıvıyağ ve su eklenip kısık ateşte pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
13 yorum:
Canım çok geçmiş olsun oğlunada,kayınpederinede ALLAH acil şifalar versin. kabak yemeğini çok severim.nefiss görünüyor.
ellerine sağlık
öüyorum.
canım çok geçmişler olsun...Allah şifa versin oğluşunada kayınpederinede...umarım düzelmiştir biraz daha...
kabak yemeklerine bayılırım helede yoğurtlu birde yanında özellikle kepek ekmeği,beyaz ekmekten daha çok seviyorum kabağın yanında...ellerine sağlık...
CAnım çok geçmiş olsun....
Ellerine sağlık çok besleyici bir lezzettt
ÖNCELİKLE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.
BU YEMEĞİ KABAK ZEYTİNYAĞLISI OLARAK BİLİRİM VE ÇOK SIKDA YAPARIM.ELLERİNİZE SAĞLIK....
Çok çok geçmiş olsun...
Çok ama çok geçmiş olsun...
geçmiş olsun çok üzüldüm. yaz günü nerden çıktı şimdi bu hastalık. dondurma falan mı yedi? umarım kısa zamanda atlatırsınız canım..
Çok geçmiş olsun, yemek tarifide gerçekten çok pratik,ellerine sağlık.
ÇOk geçmiş olsun canım.
Sevgiler.
ARKADAŞIM HAYIRLI KANDİLLER DİLEMEK İÇİN GELDİM RABBİM DUA İLE NAMAZ İLE TÖVBE İLE GEÇİRMEMİZİ NASİP EDER İNŞALLAH BU GECEYİ..
HAYIRLI KANDİLLER…
ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM..
KANDİLİN MÜBAREK OLSUN CANIM
HAYIRLI KANDİLLER
ÖPÜYORUM.
Öncelikle çok geçmiş olsun.Yaz ortasında hastalık daha bir fena oluyor.aman dikkat.
kabak yemeği gerçekten çok hafif oluyor.bende küp doğrayarak sık sık yaparım.ellerine sağlık canım.segiler.
gerçekten çok kolay herzaman yaptığımız bir yemek ama isminin sinkonta olduğunu bilmiyordum ellerine sağlık
Yorum Gönder