Geçen gün yaptığım bu kanıyarığı hem çok hafif hem de çok lezzetli oldu. Kızatılarak da yapılabilir ama ben hafif olsun istedim. Yemeğin adı benim tarafımdan uydurulmuştur.
Bu tarifimi http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ ev sahipliği yaptığı İFTAR BEREKETİ 3 etkinliğine gönderiyorum.
Bu tarifimi http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ ev sahipliği yaptığı İFTAR BEREKETİ 3 etkinliğine gönderiyorum.
- 7 adet patlıcan
- 1/2 adet tavuk gögsü
- 200 gr. mantar
- 1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 adet haşlanmış havuç
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz ve karabiber
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
Üzeri için:
- Kaşar peyniri rendesi
Patlıcanlar közlenir ve soyulur. Fırın tepsisine dizilir, kaşık yardımıyla içleri açılır.
Mantarlar doğranır tavada suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Sıvıyağ ve kuşbaşı doğranmış tavuk eklenip kavrulur. Bezelye, havuç ,tuz ve karabiber eklenip 5 dk. daha kavulur. Patlıcanların içine doldurulur.
Beşamel sos için tereyağ eritilip, un kavrulur. Sütü ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırılır. Tavukla doldurulmuş patlıcanların üzerine dökülür. Rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve fırında
üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
9 yorum:
görüntü harika bide mantar olmasa enfes olacaktı
ellerine sağlık
sevgilerr
çok güzel ve kolay geldi gözüme ..ellerine saglık
eline sağlık nefis görünüyor
yerim senin beşamelsoslu karnı yarığını:)
patlıcan her yemeğini çok seviyorum ellerine sağlık.
canım bu güzel yemeğin yayında.ellerine sağlık.çok teşekkür ediyorum.sevgiler.gene beklerim..
Denemek lazım patlıcan yemeklerını pek sevmem ama gözume hoş gözukdu dogrusu ellerine saglık.
uffss :)
Harika gözüküyor ellerine sağlık canım...
Yorum Gönder