Geçen sene annemin yaptığı turşu. Hepimiz o kadar çok sevdik ki her yemekte hem turşu hem salata niyetine yedik. Turşu 3-4 günde oluyor ve hemen yemeye başlıyoruz. 1-2 hafta bitiyor ve tekrar yapıyoruz. Bizim evde en çok tüketilen turşu. Turşu ve acı sevenlerin bir de böyle denemelerini öneririm.
- 1 kilo süs biberi
- 4 kilo domates
- 1 demet maydonoz
- 2 baş sarımsak
- 1/2 su bardağı sirke
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tuz
Biberler ayıklanıp yıkanır. Domatesleri ister doğrayın ister rendeleyin. Maydonoz ve sarımsak ayıklanıp doğranır. Bütün malzeme iyice karıştırılır. Kavanoza doldurulur. (Biz 5 kg. kavanozda yada küçük iki kavanozda yapıyoruz.) Turşuyu ağzı kapalı bir şekilde serin bir yerde 3-4 gün bekletin ve arada sırada karıştırın. (Bu arada turşu kabarıp kavanozdan taşabilir.) Turşu olduktan sonra buzdolabında saklayın.
15 yorum:
bir yakınımızın yemeğinde tatmıştım bunu ve uzundur istiyordum yapabilmeyi paylaşımınız sayesinde bende yapabilirim artık teşekkürler ne sevındım bilemezsiniz :))
Acı çok severim
Mersinden teyzemde hersene büyük büyük bidonlarla yapar gönderir
öyle güzel olurki
her yemekte bi tabak yerim
acısız yemek düşünemem
her nakadr mide sorunlarıyla boğuşsamda vazgeçemiyorum
sizinde ellerinize sağlık
Afiyet olsun
ellerine sağlık canım. Bende çok seviyorum bunu. teyzem bunu pişirerek yapıyor oda hiç bozulmuyor. Oda çok lezetli.
bende çok severim ellerine sağlık canım afiyetle yiyin inşallah...
Canım ben bunu şimdi yapsam kışa kadar beklese olurmu.şimdi acı yiyemem midem çok kötü ama bir kez yemiştim ve çok beğenmiştim kışa yapmakta istiyorum.beklese birşey olmaz dimi?
ellerine sağlık
ben bayılırım buna her sene annemle yapıyoz harikasın
bu turşu tam benlik...
Canım ben bunu çok seviyorum özellikle balık yapınca yanında olmazsa olmazım ellerine sağlık
bende kardeşimde yedim çok harika acılar size acı değil şifa olsun
Şimdi insanın nasıl canı çekti.
Yani benim diyim canım çekti yani.
Ah bu oruçlu zamanlarda bloglar ne güzel görünüyor. Her zaman güzel ama.
Sevgiler canım.
ben de denemek isterim bu turşuyu canım..nefis görünüyor..ellerine sağlık..
yedim yedim doyamadım.. Teyzoşumun ellerine sağlık...
İyi haftalar canım.
Sevgiler.
nefis görünüyorrr
sevgiler
Bu çiğden yapılanı.Ben pişirileninden yapmıştım.Çok güzel bir lezzet.Elinize sağlık.
Yorum Gönder