2 Eylül 2009 Çarşamba

DOMATES SOSLU TURŞU



Geçen sene annemin yaptığı turşu. Hepimiz o kadar çok sevdik ki her yemekte hem turşu hem salata niyetine yedik. Turşu 3-4 günde oluyor ve hemen yemeye başlıyoruz. 1-2 hafta bitiyor ve tekrar yapıyoruz. Bizim evde en çok tüketilen turşu. Turşu ve acı sevenlerin bir de böyle denemelerini öneririm.

  • 1 kilo süs biberi
  • 4 kilo domates
  • 1 demet maydonoz
  • 2 baş sarımsak
  • 1/2 su bardağı sirke
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tuz

Biberler ayıklanıp yıkanır. Domatesleri ister doğrayın ister rendeleyin. Maydonoz ve sarımsak ayıklanıp doğranır. Bütün malzeme iyice karıştırılır. Kavanoza doldurulur. (Biz 5 kg. kavanozda yada küçük iki kavanozda yapıyoruz.) Turşuyu ağzı kapalı bir şekilde serin bir yerde 3-4 gün bekletin ve arada sırada karıştırın. (Bu arada turşu kabarıp kavanozdan taşabilir.) Turşu olduktan sonra buzdolabında saklayın.

15 yorum:

Zeynican dedi ki...

bir yakınımızın yemeğinde tatmıştım bunu ve uzundur istiyordum yapabilmeyi paylaşımınız sayesinde bende yapabilirim artık teşekkürler ne sevındım bilemezsiniz :))

Kumsal dedi ki...

Acı çok severim

Mersinden teyzemde hersene büyük büyük bidonlarla yapar gönderir

öyle güzel olurki
her yemekte bi tabak yerim

acısız yemek düşünemem
her nakadr mide sorunlarıyla boğuşsamda vazgeçemiyorum

sizinde ellerinize sağlık
Afiyet olsun

esr@ dedi ki...

ellerine sağlık canım. Bende çok seviyorum bunu. teyzem bunu pişirerek yapıyor oda hiç bozulmuyor. Oda çok lezetli.

gelincik dedi ki...

bende çok severim ellerine sağlık canım afiyetle yiyin inşallah...

Unknown dedi ki...

Canım ben bunu şimdi yapsam kışa kadar beklese olurmu.şimdi acı yiyemem midem çok kötü ama bir kez yemiştim ve çok beğenmiştim kışa yapmakta istiyorum.beklese birşey olmaz dimi?
ellerine sağlık

balböcükleri dedi ki...

ben bayılırım buna her sene annemle yapıyoz harikasın

Adsız dedi ki...

bu turşu tam benlik...

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ben bunu çok seviyorum özellikle balık yapınca yanında olmazsa olmazım ellerine sağlık

susamcorekotuFeriha dedi ki...

bende kardeşimde yedim çok harika acılar size acı değil şifa olsun

TAZE NANE dedi ki...

Şimdi insanın nasıl canı çekti.
Yani benim diyim canım çekti yani.
Ah bu oruçlu zamanlarda bloglar ne güzel görünüyor. Her zaman güzel ama.
Sevgiler canım.

made in funda dedi ki...

ben de denemek isterim bu turşuyu canım..nefis görünüyor..ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

yedim yedim doyamadım.. Teyzoşumun ellerine sağlık...

TAZE NANE dedi ki...

İyi haftalar canım.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

nefis görünüyorrr

sevgiler

seyabb dedi ki...

Bu çiğden yapılanı.Ben pişirileninden yapmıştım.Çok güzel bir lezzet.Elinize sağlık.