29 Eylül 2009 Salı

TAVUK ŞİNİTZEL

Tarifi Yeşim ablanın blogundan aldım. Gerçekten nefis bir tat. Hazır satılanlardan bile daha güzel oluyor. Biz çok beğendik içi yumaşaçık dışı çıtır çıtır bir tavuk. Bundan böyle favori tarifimdir. 1 kilo kemiksiz tavuk etini 1 su bardağı kadar sütte 1-2 saat bekletin.
Bir kapta 1 paket domates çorbası (toz halde), 2 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı tavuk baharatını karıştırın.
Sütte dinlenen tavukları önce çorbalı karışıma bulayın, sonra 2 adet çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın ve kızartın.
Ben galeta unu yerine çıtır pane harcı kullandım.

9 yorum:

yeşim dedi ki...

beğenmenize çok sevindim canım afiyet olsun.sevgiler...

esr@ dedi ki...

ellerine sağlık çok nefis görünüyor. Şu tavuğu hergün verseler yok demem.

MUTFAKISTAN dedi ki...

Cok degisik hazirlaniyor
ellerine saglik canim nefis olmus
Sevgiler

Adsız dedi ki...

tam benlik

ellerine sağlık
sevgilerr

made in funda dedi ki...

ben de çok seviyorum şinitzeli.ellerine sağlık canım...

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

emek isteyen yemek herzaman lezzetli oluyor.ellerine sağlık canım harika olmuş

Betül Özbir dedi ki...

merhaba,ellerinize sağlık,çok güzeller özellikle kırmızı et bibere bayılıyorum,hiç öyle maydonozlu denememiştim deniycem mutlaka..

Lezzet Gemisi dedi ki...

gerçekten nefis görünüyor. bir tavuk sever olarak, denenecekler listeme aldım. ellerine sağlık canım. sevgiler...

akasyakokusu dedi ki...

Nefiss görünüyor bu şnitzeller..Helede özel menülerde ara sıcakta birebir bencede..Eline sağlık güzelim sevgiler..