Pandispanyası İçin
- 6 Adet Yumurta
- 6 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
- 6 Türk Kahvesi Fincanı Un
- 1,5 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 4,5 Yemek Kaşığı Kaynar Su
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Kreması için
- 1 paket vanilyalı creme ole
- 2 su bardağı süt
- 1 paket krema (200 ml)
Üzeri için
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krema sertleştirici
- 1 paket jöle
İçi için
- 1 adet kivi
- 1 adet muz
- 1/2 elma
- 1 çay bardağı damla çikolata
Süslemek için
Nar, Muz, kivi, File fındık
Pandispanya için ; Yumurta aklarını cam bir kasede bembeyaz olup yoğunlaşıp krem şanti kıvamına gelene dek çırpalım. Şekerin yarısını ekleyip şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam edelim. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar 10 dakika çırpalım . Ardından yağı , yoğurdu ilave edip biraz daha çırpıp yumurta aklarına ekleyelim. Un, kabartma tozu ve vanilyayı sıvı karışımımıza ekleyip çırpma teli ile biraz daha çırparak hamurun kıvam almasını sağlayalım . Hamurumuzu yağlanıp unlanmış 26 cm'lik kalıbımıza dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yakşalık 50 -55 dakika pişirelim. ( ilk 45 dakika fırının kapağını hiç açmayalım pandispanyamız çökebilir.)
Pandispanyamız pişince 2-3 saat dinlendirelim. ( Ben bir gece önceden yapıp pandispanyayı 1 gece dinlendirdim.Hülya'nın tavsiyesi.) Dinlenen pandispanyayı bıçakla 3 kata ayıralım.
Krema için creme ole ile sütü çırpalım koyulaşınca kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
Katlara ayırdığımız pandispanyamızın ilk katını servis tabağına yerleştirip kremanın yarısını pandispanyaya sürelim. ( Pandispanya yoğurtlu olduğu için oldukça nemli oluyor o yüzden katları ayrıca ıslatmıyoruz) Doğranmış meyveleri serpelim ve ikinci katımızı kapatalım. Kalan kremayıda ikinci kata sürelim ve damla çikolataları serpelim. Üçüncü katı kapatalım.
Krem şanti ve sütü çırpalım kıvam alınca krema sertleştiricisini ekleyelim. 2-3 dakika çırpalım. Pastanın her tarafını kaplayalım. Üzerine meyveleri yerleştirelim. File fındık ile kenarlarını kaplayalım. Jöleyi paket üzerindeki terife göre hazırlayalım ve meyvelerin üzerini kaplayalım. Hazır olan pastamızı 3-4 saat dolapta dinlendirdikten sonra servise yapabiliriz.
9 yorum:
aboooooooooo ne ettin gı.şahine mutlu yıllar
Oo canım eşinin doğum günü kutlu olsun pasta harika...
Eline sağlık pasta şahane.Eşine sağlıklı mutlu sevdiklerinle nice yaşlar diliyorum.
Peri'cim sabah sabah nefis bir görüntü..Pastanelerin vitrindekiler gibi..Çok güzel görünüyor içini hayal edebiliyorum..
Eline sağlık..
Pastayı bölmeden üstteki bombeleri bıçakla traş edebilirsiiniz...Yüksek olan yerleri düzelir ozaman..Sevgilerimle..
Meyveli pastaları herzaman çok sevmişimdir sevdiklerinle nice yıllara pastan harika ellerine sağlık
Canım,
senin ve oğlunun ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Eşinin doğum günü kutlu olsun. Allah birbirinizden ayırmasın.
Sevgiyle kal.
mimlediiiiiiiiiiiim mimledim mimledim işte mimlediiiiiiiiiiim oh oh oh:))
selam pasta harıka elıne sağlık
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...
Yorum Gönder