Hamur için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvıyag
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz seker
- 1 cay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
İçi için:
- 4 adet orta boy haslanmış patates
- 1 adet orta boy kuru sogan
- tuz, karabiber
Üzeri icin:
- 1 adet yumurta
- galeta unu
Ilık su, sıvıyag ve sirkeyi çatal yardımıyla çırpın. Üzerine tuz, toz şeker ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yogurun. Hamuru oda sıcaklığında 15-20 dakika dinlendirin.
Diğer taraftan iç harcını hazırlamak için; soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Rendelenmiş patatesi, tuzu ve karabiberi ilave edip 2-3 dak. daha kavurun.
Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açıp, içine birer yemek kaşığı kadar patatesten koyarak uçlarını birleştirip kapatın. Sonra ters çevirip üzerine hafifçe bastırarak yassılaştırın.
Hazırladığınız çörekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 ° fırında yaklaşık 30-35 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
8 yorum:
zaten bu tarz tuzlu hamurişleri içine sirke girdiyse ve marifetli bi elden çıktıysa tamamdır...lezzetine diyecek olmaz.
sevgilerimle.....
SENİ KİRLİ ÇIKI KAÇ SENE SAKLADIN BAKİM BU TARİFİ gel beni ye diyor doğuşta yine çok şeker çıkmış
hemen aldım tarifi... saol kuzi. :)
hasta değilim ama üzerimde bir kırgınlık var hafif hafif boğazlarım ağrıyor...patatesli poğaca olarak biliyor ve yapıyorum bu ismini ilk kez duydum...
hasta değilim ama üzerimde bir kırgınlık var hafif hafif boğazlarım ağrıyor...patatesli poğaca olarak biliyor ve yapıyorum bu ismini ilk kez duydum...
Ellerine sağlık canım çok nefis gözüküyor...
Olsa da yesek yaa :)
sıcak sıcak yemesi ne kadar zevklidir şimdi.ellerine saglık.
Yorum Gönder