Şu patlıcanıda çok severim. Közlemesi, kızartması herşeyiyle güzel sebze. Bostan kebabını kızartarak da yapabilirsiniz ama hafif olsun diye kızartmadım. Zaten kilolar aldı başını gidiyor. Bir yerde dikkat etmek lazım.
- 1 kilo bostan patlıcan (5 adet)
- 500 gr. kuşbaşı
- 2 adet soğan
- 3 adet biber
- 2 adet domates
- 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz
Üzeri için:
- 1 domates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patlıcanlar saplarıyla birlikte soyulur. Tuzlu suda bekletilip kurulanır. Biraz tuz ve sıvıyağla karıştırılıp fırın poşetine konur. 200 dereceli fırında 40 dk. pişirilir.
Soğan yemeklik doğranır ve sıvıyağda sotelenir. Et ilave edilip suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Salça eklenip karıştırılır. Doğranmış biber ve domates eklenip pişirilir. (ben düdüklüde pişirdim.) Pişen ete tuz ve bezelye eklenip 5 dk. daha pişirilip ocaktan alınır.
Patlıcanlar ikiye ayrılır ve kaşıkla içi açılır. İsterseniz patlıcanları bütün olarak kullanabilirsiniz. Karnıyarık gibi. Etle doldurulur. Üzerine bir dilim domates konur ve kaşar peyniri rendesi paylaştırılır. Sos malzemeleri karıştırılıp tepsiye dökülür. Fırında kaşar eriyene kadar pişirilir.
15 yorum:
ellerine sağlık metin çok sever bu kebabı.yapmayalıda baya oldu.bu kış bende yapayım
ellerine sağlık hem görüntü hem lezzet süper olmuş
sevgiler
ellerine sağlık canım enfes görünüyor
çok severim canım.ellerine sağlık.güzel bir gün diliyorum.sevgiler...
Çok leziz ve çok güzel görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
Harika görünüyor ellerine sağlık.
Süper görünüyor..
Ellerine sağlık,sevgilerimle :)
Hafifi, saglikli, lezzetli super gorunumlu bir yemek olmus.Ellerine saglik canim.
Sevgiler,
Sefa
Çok güzel gözüküyor, akşam yemeği için harika bir fikir. Ellerine sağlık canım, sevgiler.
Ziyaretin için saol,kebabında çok güzel görünüyo eline sağlık.SELAMETLE...
Periciğim inan çok hoş bir lezzet olmuş, çok severim, ellerin dert görmesin,aklıma düştü bende yapayım..Sevgimle öptüm....
HARIKA OLMUS MISS GIBI
PATLICANLAR KOZLENINCE HEM HAFIF HEM DAHA LEZZETLI OLUYOR
ELLERINE SAGLIK
SEVGILER
patlıcanın neyi olsa yerim....çok da lezzetli gözüküyor....
Patlıcanın her halini çok severim ama bu en sevdiklerim arasında. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Afiyet olsun.
Sevgiler.
pericim bu nefis lezzete bayılıyorum inan bana ellerine sağlık
afiyet bal olsun
sorma bende zamanım yetmiyor diye yakınıyorum dediğin gibi gün güne zaman hiç ama hiç yetmemeye başlıyor :)
Yorum Gönder