28 Eylül 2010 Salı

FIRINDA PALAMUT



Merhabalar,
Artık sonbaharın gelmesiyle bizim evde her hafta sonu balık pişmeye başladı. Ben balığın her türlüsünü severim. Fırında, ızgarada pişeni kızartmaya tercih ederim. Ama evde herkes kızartmayı daha çok seviyor. Bu hafta palamut aldık. Fırında pişirdim ama kızartma tadında oluyor. Bizim palamutlar küçük olduğu için balıkçı dörte böldü ama dilim doğrandığında daha güzel oluyor.


3 adet kuru soğan halka doğranıp tepsiye dizilir. 2 adet dörtde bölünmüş palamut soğanların üzerine yerleştirilir. Her balığın üzerine fındık kadar tereyağ konur ve tuz serpilir. 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Bol yeşil salata ile servis yapılır. Ben haşlanmış patatesi maydonoz ve pulbiberle karıştırıp yanına garnitür hazırladım.

18 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel kızarmış,nefis görünüyo,ellerine sağlık...

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı sabahlar, Çok güzel, çok leziz ve şifa dolu görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Unknown dedi ki...

Offf canım nasılda palamut istiyordu bugünlerde. Çok nefis görünüyor canım ellerine sağlık..

Ballı Cimcime dedi ki...

Çok hafif ve lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık mahpericim, afiyetler olsun.

sarımutfak-hande dedi ki...

bende cuma akşamı ızgarasını yaptım nefis olmuş ellerine sağlık

İlknur dedi ki...

Çok güzel olmuş.Ellerine sağlık..Muhteşem görünüyor..

lezzet sefasi dedi ki...

Harika gorunuyor, ustelik tam da palamut mevsimi.Ellerine saglik canim.
Sevgiler,
Sefa

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Valla bizim evde de pazar günleri balık pişmeye başladı ellerine sağlık cnm. birde böyle deneyeyim:)

balböcükleri dedi ki...

bende bu hafta balık yapıcam ve haftada bir gün balık günü olacak.bak sofra dergisi internet sitesi açmış işine yarayabilir

ümmühan dedi ki...

Balık mevsimi geldi bol bol yapıp yiyelim,ellerine sağlık

kalpkurabiye dedi ki...

marifetlim benim ellerine sağlık:))
ben her yapışımızda altına konulan soğanları seçip yemeyi çok seviyorumm:))

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bu aralar benimde canım nasıl palamut çekiyor ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler...

yemekaski.com seçil dedi ki...

mmm nefiss...

Banu dedi ki...

Nefis bir görüntü ellerine sağlık canım. Afiyetler olsun...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ben daha palamut açılışını yapmadım ama en sevdiğim balıktır kendileri..Ellerine sağlık nefis

reyhandan dedi ki...

Blık sezonunu açmışsınız maaşallah barekallah,ellerine sağlık çok güzel görünüyo.Bana da beklerim inş.SELAMETLE...

Adsız dedi ki...

çok güzel pişmiş gibi duruyor. balıkın yanında salatada harika gider. elinize sağlık