- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı un
Öncelikle oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri 5-6 dakika mikserle çırpın. Daha sonra diğer sıvı malzemeleri ve en son kuru malz. Kendi içlerinde karıştırdıkdan sonra hepsini karıştırın. Kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt yaptıkdan sonra pasta kekini dökün. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında ilk 20 dakika fırının kapağını açmadan pişirin. piştiğini anlamak için ortasına kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
KREMASI İÇİN:
- 1 paket Çilekli Creme Ole
- 2 su bardağı süt
- 1 paket krema (200 ml)
- 500 gr. çilek
Creme ole ile sütü mikserle çırpın. Koyu bir kıvam alınca kremayı ilave edip çırpmaya devam edin.
Ilıyan pandispanyayı enine kesip 2 parçaya ayırın. Bir parçasını servis tabağına alıp bir fırça yardımıyla süt ve vanilya karışımı ile ıslatın. Üzerine kremanın yarısını sürün. Doğranmış çilekleri ilave edip ikinci pandispanyayı kapatın. Kalan krema ile kaplayın. Üzerine hindistan cevizi serpin. Çilek ve toz fıstık ile süsleyin.
12 yorum:
meyve konusunda bizde sizdeniz.ama tatlı olunca kimsenin aklında çıkmıyo dimi:))ellerine sağlık nefis gözüküyo sevgileeer
çilekler pek hoş durmuş benimde pasta yapmam lazım ablamın evlilik yıldönümü için ama çok sıcak hiç mutfağa giresim yok hazır yapılmışı var alıp gideyim
Ellerine sağlık. senin pastada çok güzel olmuş. Afiyet olsun...
HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM.. ÇİLEKLİ PASTAYI ÇOK SEVERİM..EMELİN MUTFAĞI ÇOK GÜZEL HELEKİ PASTALI VE KEKLERİ..
SEVGİLER...
Ay harika olmuş canım ellerine sağlık...
Ellerinize saglik cok güzel görünüyor.Afiyet olsun.
Cilekli olan herseyi yerim ben:) nefis gorunuyor ellerine saglik
Canim harika gorunuyor.Ellerine saglik.Afiyet olsun sizlere ,yerinde olsam meyve yemeyenlere pasta vermezdim hehehhe
bizim evde de meyveler aynı. pasta muhteşem ellerine sağlık:))
selamlar.blogunuza ilk ziyaretim.çok hoş hazırlamışsınız.pastanızda enfes görünüyor.sevgiler
Çok guzel duruyor ellerıne saglık.
Çilekli her şeyi çok severim. Mevsimi geçti ama yine alıp da kalırsanız, püre haline getirip buzluğa atabilirsiniz, ev yapımı çilekli puding için.
Yorum Gönder