Bu börek tarifini fırında çalışan Nurgül abladan aldım. Özel bir adı yok sanırım ama harcına krema konduğu için adına kremalı börek diyorum. İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır bir börek.
- 5 adet yufka
- 2 su bardağı süt
- Yarım paket krema
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı sıvıyağ
İçi için:
- 200 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
Kıyma ve ince kıyılmış soğan kavrulur. Tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
(1)Yufkalar üst üste serilir ve bıçakla üçe kesilir. Süt,krema,yumurta,nişasta ve sıvıyağ bir kapta çırpılır.
(2)Üçgen şeklindeki yufka alınır üzerine kremalı harçtan sürülür.
(3-4)İki yanı katlanarak dikdörtgen şekline getirilir üzerine tekrar kremalı harçtan sürülür.
(5)Bir kenarına kıymalı iç konur ve sigara böregi gibi sarılır. (yanlarını kıvırmadan) Diğer yufkalarada aynı işlem yapılır böylece 15 adet böreğimiz olur. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine kalan kremalı harçtan sürülür ve 1 gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir.
10 yorum:
MAHPERİ CANIM ELLERİNE SAGLIK NEFİS OLMUŞ
SEVGİLER,
krema ve kıyma ilginç bir karışım olmuş.
ya kızaaaaaaam şu msn i hallet gari
Boregini cok begendim ve en kisa zamanda denemek istiyorum. Ancak benim bir sorum olacak. Krema dedigin nasil birsey. Sut kremasimi yoksa baska birseymi? En kisa zamanda yapmak istiyorum o yuzden cevabini bekliyorum
ellerine sağlık canım ne güzel olmuş.Böreğin ismide bana birzamanlar ki tekerlemeyi çağrıştırdı.
çatlak patlak yusyuvarlak
kremalı börek,sütlü çörek
öyle bişeydi sanırım :)
ilk defa duyuyorum kremalısını..ama neden olmasın..ellerine sağlık..
ah şu yufka keserken yırtılma durumlarına sinir oluyorum be cicim
nefis ve değişik olmuş eline sağlık
Ellerine saglik, nefis gorunuyor.
canım senin börekde güzel gözüküyor,ellerine sağlık..
Yorum Gönder