Geçen gün evde yemek kalmamıştı. Sebze olarak sadece kabak vardı evdekiler kabak yemeğini pek sevmezler. Kızartsam mı? acaba o da çok zahmetli işten gelmişim yorgunum pratik bir yemek olsun. Nasıl pişirsem diye düşünürken tv de Elif Korkmazel'in programını gördüm. Tesadüf oda kabak pişiriyordu. Her zaman pişirdiğimiz kabak yemeğinden farklı değişik bir yemekti, aslında adı kabak gratendi. Beşamel soslu oluyor genelde kabak graten. Neyse bende baktım evde malzemeler var kalktım yaptım. İyi ki yapmışsım kabak yemeği sevmeyen kardeşim Tolga iki tabak yedi. Bende belki sevmezler diye az yapmıştım. Bütün yemek o akşam bitti. Bundan sonra kabak yemeğini böyle pişiricem. Denemenizi öneririm.
- 4-5 adet kabak
- 1 kase haşlanmış tavuk (but yada gögüs)
- 4-5 diş sarımsak
- 3 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 8-9 adet haşlanmış mantar (şart değil olmasada olur)
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz, karabiber, pul biber
Kabakları ve biberleri irice doğrayıp sıvıyağda kavurun. Tavuk, mantar ve sarımsağı ilave edip 5 dk. kavurun. Domates, tuz ve baharatları ekleyin kısık ateşte pişirin.
İster üzerine kaşar rendeleyin ister beşamel sos döküp fırında pişirin ister sade servis yapın. Ben yogurtla sevdiğim için öyle servis yaptım.
7 yorum:
sen yaparsında kötü olurmu kuzi.bende yaparım bi ara madem okadar met ettin.ellerine sağlık
Ellerine sağlık. Çok ta güzel olmuş.Sevgiler...
Bizdede pek kabak sevilmez.ben seviyorum ama evdekiler yemeyince canım yapmak istemiyor.bu tarifini deneyeceğim canım
ellerine sağlık
öpüyorum.
Ohh canım ellerine sağlık negüzel olmuş....
mutfakta çareler tükenmez değil mi? şifa olsun sevgiler
Hafif bir yemek olmus, ellerine saglik!
Çok hoş bir yemek olmuş canım.Sevgiler.
Yorum Gönder