Bu güzel çörek tarifini Dilek'ten aldım ve pazar günü yaptım. Ben böyle kurabiyeleri, çörekleri ılıkken yemeyi severim ama bu çörekler ılıkken pek güzel gelmedi bana. Ertesi güne kalınca daha bir güzel oldular. Ben aceleyle yaptım ve doğru düzgün resim çekemedim. Yapım aşamalarını görmek için buraya tıklayın.
Hamur için:
- 500gr un
- 1 paket instant maya
- 1/2 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 fiske tuz
İçi için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Pudra şekeri
Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olunca yarım saat mayalandırıyoruz. Mayalanan hamuru ikiye ayırıyoruz. Merdaneyle kare açıyoruz. İçine şeker ve tarçını karıştırıp her yerine eşit olarak yayıp ve rulo yapıyoruz .İki parmak genişliğinde kesip ortalarına kalem (ben kaşık sapı kullandım) yardımıyla bastırıyoruz. Yağlı kağıt serimiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve sütü çırpıp sürüyoruz. 15 dakika daha mayalandırıp 175 derecede fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz. (ben dr. oetkerin dekor şekerini kullandım)
11 yorum:
bende bunun tarifini bekliyodum
Pazar yapmışmışş hıh :(
şöyle şeyleri yapar yapmaz koyun diyorum adresi de bi kenara iliştiriverin sonra açın kapıyı bekleyin geliyorum alla allaaaaaaaaaaa
Tarcini cok severim. Cok lezzetli olmus belli fotograftan:) Ellerine saglik.
kızım ellerine sağlık
nefis görünüyor.
..sevgiler..
gerçekten de nefis olmuş.ellerine sağlık..sevgiler..
tarçın harika bir tad veriyor üstelik çokta yararlı.ellerine sağlık canım güzel olmuşlar
ellerine saglık.
Ellerine sağlık canım tarçın hımm nefis olmuştur..
Papatya salatasıda nefis gözüküyor..
Canım missler gibi tarçın kokusu gelsi sanki
ellerine sağlık
öpüyorum.
:) pericim yapmış yine yapacağını mis gibi tarçın kokusu sardı heryanı ellerine sağlık canım harika olmuşlar
Cok lezzetli görünüyorlar, ellerine saglik canim. Sevgilerimle.
Yorum Gönder