Günümde yapmış olduğum bu kurabiyeleri dün akşam tekrar yaptım. İlk yaptığım daha iyi olmuştu. Hazır satılan bisküviler gibiydi.
Dün unu fazla kaçırdım ve çikolatanın yarısını bayramdan kalma çikolatayı kullandım. Onlarda yoğururken hemen eridikleri için hamur kahve rengi oldu. Tadı ilk yaptıklarım kadar güzel olmasa da beğenildi.
- 180 gr. eritilmiş margarin
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı bütün fındık
- 150 gr. iri kıyılmış çikolata
- Aldığı kadar un (3 s.b. kadar)
Margarin, yumurtalar ve şeker kaşık ile karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya ve un ilave edilip yoğurulur. Unu azar azar ilave edin. Yumuşak kıvamda bir hamur olmalı. Fındık ve çikolatayı ekleyip yoğurmaya devam edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayın. Avucunuzda hafif bastırıp yassılaştırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin. 150 derecede 15 dak. kadar pişirin. Kurabiyeler fırından çıkınca yumuşak oluyor ama 5-10 dak. beklettikten sonra sertleşiyor.
11 yorum:
çikolata ve fındık olunca zaten iş bitmiştir nefis bir lezzet
sevgiler..
bence nefis görünüyor.ellerinize sağlık
ellerine sağlık, hemen deneyeceğim
evet yahu bubla diğerinin görüntü bakımından alakası yok belki damla çikolata daha başarılı olur.yada çikolatayı en son katsak.ellerine sağlık serap bayılıp bitmişti bu kurabiyeye
ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur sevgiler
nefis görünüyor canım ellerine sağlık.hayırlı cumalar.sevgiler...
canım kahverengi oluşu ayrı bir hava katmış bence :))
ellerine sağlık çok şekerler kurabiyeere bayılıyorum miss kokulu:))
bir kurabiyede sevdiğim iki şey çikolata ve fındık olunca tadının süper ötesi olduğuna eminim.. ellerine sağlık canım :))
Yanında da tavşan kanı çay olsa, ımm, ellerrine sağlık
Ziyaretin icin tskler, ayrica kurabiyelerinde nefis görünüyorlar, emegine saglik
Canım kurabiyeler nefis görünüyor ellerine sağlık....
Yorum Gönder