Merhabalar,
Artık sonbaharın gelmesiyle bizim evde her hafta sonu balık pişmeye başladı. Ben balığın her türlüsünü severim. Fırında, ızgarada pişeni kızartmaya tercih ederim. Ama evde herkes kızartmayı daha çok seviyor. Bu hafta palamut aldık. Fırında pişirdim ama kızartma tadında oluyor. Bizim palamutlar küçük olduğu için balıkçı dörte böldü ama dilim doğrandığında daha güzel oluyor.
3 adet kuru soğan halka doğranıp tepsiye dizilir. 2 adet dörtde bölünmüş palamut soğanların üzerine yerleştirilir. Her balığın üzerine fındık kadar tereyağ konur ve tuz serpilir. 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Bol yeşil salata ile servis yapılır. Ben haşlanmış patatesi maydonoz ve pulbiberle karıştırıp yanına garnitür hazırladım.
18 yorum:
çok güzel kızarmış,nefis görünüyo,ellerine sağlık...
Hayırlı sabahlar, Çok güzel, çok leziz ve şifa dolu görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Offf canım nasılda palamut istiyordu bugünlerde. Çok nefis görünüyor canım ellerine sağlık..
Çok hafif ve lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık mahpericim, afiyetler olsun.
bende cuma akşamı ızgarasını yaptım nefis olmuş ellerine sağlık
Çok güzel olmuş.Ellerine sağlık..Muhteşem görünüyor..
Harika gorunuyor, ustelik tam da palamut mevsimi.Ellerine saglik canim.
Sevgiler,
Sefa
Valla bizim evde de pazar günleri balık pişmeye başladı ellerine sağlık cnm. birde böyle deneyeyim:)
bende bu hafta balık yapıcam ve haftada bir gün balık günü olacak.bak sofra dergisi internet sitesi açmış işine yarayabilir
Balık mevsimi geldi bol bol yapıp yiyelim,ellerine sağlık
marifetlim benim ellerine sağlık:))
ben her yapışımızda altına konulan soğanları seçip yemeyi çok seviyorumm:))
ellerine sağlık
Bu aralar benimde canım nasıl palamut çekiyor ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler...
mmm nefiss...
Nefis bir görüntü ellerine sağlık canım. Afiyetler olsun...
Ben daha palamut açılışını yapmadım ama en sevdiğim balıktır kendileri..Ellerine sağlık nefis
Blık sezonunu açmışsınız maaşallah barekallah,ellerine sağlık çok güzel görünüyo.Bana da beklerim inş.SELAMETLE...
çok güzel pişmiş gibi duruyor. balıkın yanında salatada harika gider. elinize sağlık
Yorum Gönder