- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 kahve fincanı bulgur
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 adet sogan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, nane
Kırmızı mercimek ve bulguru birlikte 5 dk. kadar haşlayın. Yeşil mercimeği ayrı bir kapta haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağla kavurun. Salçayı ilave edip karıştırın. Mercimekleri, bulguru ve pirinci ilave edin. Üzerine su ekleyin ve tuz, nane ilave edip kaynatın.
(Çorba piştikten sonra bekleyince koyulaşıyor. Üzerine sıcak su ekleyip kaynatabilirsiniz.)
9 yorum:
değişik olmuş.hoş bir çorba vitamin zengini bir çorba ellerine sağlık.afiyet olsun.
geçen yemekteyizde de yapıldı ve çok beğenilmişti.ellerine sağlık canım..
sabah erkenden tarhana çorbası yaptım bide düşün düşün ne çorba yapsam bugün diye helak oldum.yarında bunu yapcam.senin tarifler güzel oluyor.ellerine sağlık.
ELLERİNİZE SAĞLIK VİTAMİNLİ BİR ÇORBA OLMUŞ AMA 40 YILLIK EZO GELİN GEMİCİ OLMUŞ:))
HAYIRLI BİR CUMA GEÇİRMEN DİLEĞİYLE...
canım ya ben bunu yeşil mercimek hariç yıllardır ezo gelin diye yaparım gemiciyi duyunca şaşırdım:)ellerine salık kocaman sevgilerimi yolluyorum.
Hımm misler gibi koktu valla.
Bende mercimeğe pirinç ve bulgur eklerim..
Bundan böyle gemici çorbası diyeyim artık.
Eline sağlık canım..
oglum için muhakkak yapmalıyım.eminim ki sevecektir.
ellerine saglık canım bu soguktada harika gider..
ben gemici çorbası içinde fasulyede olur diye duymuşdum yadırgıyordum hep ama bu hali ile çok güzel duruyor.Gemici çorbası böyle bişey ise bana uyar:)
Yorum Gönder