Geçen hafta sabah işe gelirken birden aklıma bu pogaçalar geldi. Blogları gezerken Sefertası'nın sitesinde bu pogaçaları gördüm. Hemen tarifini aldım ve akşam Doğukan ile birlikte yaptık. Çok güzel oldular. Tek fark ben unu tam buğday unu kullandığım için rengi biraz esmer oldu.
- 125 gr. margarin(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 adet yumurta(1 inin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı beyaz +kaşar peynir rendesi karışımı
- 1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
- 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
Tüm malzemeyi karıştıralım ve ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur hazırlayalım. (Kulak memesi kıvamından daha yumuşak olsun.) Poğaça şekli verip yumurta sarısını sürelim ve 180 derecede ısınmış fırında pişirelim.
11 yorum:
eline sağlık değişik bir poğaça olmuş ,ben tam buğday ununu hiç denemedim,drlr tam buğday ununun beyaz undan daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar
Ellerine sağlık canım...
Kesinlikle nefis gözüküyor...
çok güzel görünüyor ve gerçektende bugday unu çok daha sağlıklı sunum ve görselliği hoş duruyor tadı sanırım harikadır ellerine sağlık
ellerıne sağlık.
ellerinize sağlık çok pratik bi tarfimiş.deniycem mutlaka sevgiler
dereotu bizde pek tüketilmez nedense.ama poğaça olarak hiç denememiştim.ellerine saglık.
ya sevemedim gitti şu dereotunu..
ÇOK AMA ÇOK SEVDİĞİM BİR LEZZETTİR ..
ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
SEVGİLER...
gerçekten muhteşem olmuş.ellerine sağlık..
canım çok güzel gözüküyor ellerine sağlık
ellerine sağlık,çok severim dereotlu poğaça.nefiss olmuş
sevgiler
Yorum Gönder