Yaz zor olsa da geldi ama biz kış hazırlıklarına şimdiden başladık. Geçen gün annemler bezelye almış, dost akraba hep birlikte ayıklamışlar. Annemde poşetleyip buzluğa doldurdu. Bezelye zamanı çabuk geçiyor almak isteyenler hemen alıp koysun buzluğuna.
Evde bir sürü kuru kayısı vardı. Nede olsa Malatyalıyız. Evde bu kadar kayısı olunca annem de reçelini yaptı.
İşte reçel tarifi.
- 2 kilo kuru kayısı (islim)
- 2 kilo şeker
- 8 bardak su
- 1 su bardağı kayısı çekirdeği (soyulmuş)
- Yarım limon suyu
Kayısıları akşamdan suya koyup sabaha kadar bekletin. Süzgeçe alıp birkaç saat suyunu süzmesini bekleyin. Şerbeti yapmak için şekerle suyu kaynatın. Koyu kıvam alınca kayısıları ve çekirdekleri ekleyin.20-25 dak. kaynatın. Limon suyunu ekleyip 2 dak. sonra ocaktan alın.
9 yorum:
reçel süper görünüyor eline sağlık
Ellerine sağlık canım
malatya usulü olmuş çekirdekli filan.bezelye işini dert etme ekeriz bizim çiftliğe tazetaze:)
ANNECİĞİNİN ELLERİNE SAĞLIK..ÇOK AMA ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...
OY OY OY BAYILIRIM KAYMAK ÜSTÜNE KAYISI REÇELİ SÜRÜCEKSİN NAM NAM NAM:)
Kayısı reçelini ilk kez çekirdekli gördüm.Çok güzeldir tadı eminim. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Altin sarisi bir recel.Ellerine saglik, guzel bir blogunuz var izninizle sizi eklemek istiyorum.
ne kadar berrak omuş tam kayısı zamanıda annenizin ellerine sağlık
cok severim kayisi recelini. harika gorunuyor, ellerine saglik.
hollandadan sevgiler. seni favorime ekliyorum!!
Yorum Gönder