- 1 adet kemiksiz tavuk gögsü
- Birer adet havuç, kabak, kırmızı biber
- 200 gr. mantar
- 2-3 adet çarliston biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım paket krema
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Havuç, kabak ve biberleri jülyen doğrayın. (Tavuğuda jülyen doğrayabilirsiniz bende kuşbaşı doğranmış vardı.) Mantarları doğrayıp tavada pişirin. Suyunu salıp çekmeye yakın havuçları ilave edin. Suyunu iyice çektikten sonra sıvıyağı, kabağı ve biberleri ilave edip 5 dk. kavurun. Tavuğu, sarımsağı ve tuz ilave edip pişirin.En son kremayı ekleyip 5-10 dk. pişirip servis yapın.
7 yorum:
krema girince herşey nasıl lezzetli oluyor
bu aralar tavuk alamaz olduk.tavuk fiyatları neredeyse kırmızı eti geçti.ama bu tarifi muhakkak deneyecegim.ellerine saglık.
Köriyi çok severim ama soya sosunu fazla sevmiyorum kremalı bayılırım ellerine sağlık....
kremanın girdiği herşey çok güzel oluyor.ellerine sağlık canım
Bende severim ve sık yaparım.
ellerine sağlık canım
çok sağol ilgin için iyiyim çok şükür
öpüyorum.
tam benlik bu tarif..mantarı çok seviyorum..krema ayrı bir lezzet..ellerine sağlık canım..
favorim soya soslu tavuk ama bu da enfes gözüküyor tatlım
Yorum Gönder