26 Şubat 2010 Cuma

LAHANALI BÖREK VE YUMURTALI EKMEK

Yaşasın bugün cuma bir haftayı daha bitirdik. Hafta sonu İstanbul'da hava yağışlı olucakmış. Yine evde kalmamız gerekecek galiba. Bu arada temizlik yaparım. Çalışan insan çilesi. Bütün hafta işte çalış, akşam çocukla ve hafta sonu evle ilgilen.

Gelelim lahanalı böreğe bizim evde pek sebzeli börek sevilmez. Lahana dolması yapmak için annem bütün lahanayı haşlamış ve iç kısımları fazla gelmiş. Bende soğan ve kıymayı kavurdum içine biraz baharat ve ince kıyılmış lahanaları ekledim. Sigara böreği gibi sardım yufkaları. Süt, yumurta ve sıvıyağı çırptım. Börekleri önce sütlü karışıma sonra galeta ununa buladım fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirdim. Kimse içinde lahana olduğunu anlamadı. Ölçü yok hepsi göz kararı oldu.


Geçen hafta kahvaltı için değişik bir şeyler bakınırken bir dergide gördüm ama adı aklıma gelmediği için yumurtalı ekmek diyorum. İki tost ekmeğinin arasına bir dilim salam ve kaşar konur. Yumurta ve süt çırpılır. Ekmeklerin her iki tarafı yumurtaya batırılıp bekletilir ve kızartılır. Servis yaparken ikiye kesilir. Afiyetle yenir.


Herkese iyi hafta sonları, dün Mevlüt kandil idi herkesin kandili mübarek olsun.

6 yorum:

balböcükleri dedi ki...

ımmmm lahanalı börekmi.denemeliyim

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım çok hoş şeyler.ellerine sağlık,lahanaya yatılı giderim.Denemek isterim.Sevgi ve saygıda senin olsun......

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

canım geçmiş kandilin mübarek olsun tüm duaların kabul görsün inşallah. ellerine sağlık börekte ekmeklerde nefis.
ses verdim artık buralardayım merakta bırakmak yok artık.sağol ilgin için.öptüm seni

susamcorekotuFeriha dedi ki...

canım nerelerdesin harika bir kahvaltı yapmışsındır ellerine sağlık şifa olsun

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Çalışırken bu koşuşturma seni nasıl yoruyor tahmin ederim. Bir zamanlar bende nasıl yılardım.Ama emekli olduğumdan beri o günleri nasıl özlüyorum bilsen. Şimdi kendimi oyalamak için bir sürü şey uyduruyorum. Habire arayış içindeyim. Zor da olsa,şimdiki günlerinin kıymatini bil demek istedim.
Sevgiyle kal.

Özlem dedi ki...

Mmmmhh ikisi de nefis görünüyorlar, ellerine sağlık.
Sevgiler