4 Nisan 2011 Pazartesi

PIRASA MEZESİ VE AYVA TATLISI


Merhabalar,

Sıkıldım bloguma verdiğim aralardan. Her zaman bir daha böyle ara vermicem diyorum ama olmuyor. Kaç kere yazmışımdır kimbilir. Ama gerçekten fazla ara verince adaptasyon sorunu oluyor. Her zaman takip ettiğim bloglarda neler oluyor kaçırıyorum. Ama bahanem hazır şimdi diyetteyim ya.

Sanki pc yi açmak zor iş tarif için sıkıntı yaşamıyorum ama bilgisayarı paylaşamıyoruz Doğukanla. tv de izlediği çizgi filmler yetmezmiş gibi ne zaman pcyi açsak başıma dikiliyo.

(Şu anda da yanımda kedi gibi sırnaşmış vaziyette hadi diyo)




Evet pırasa mezesini yapalı bir kaç ay oldu. Yapımı basit pırasaları ince doğrayıp az sıvıyağda kavuruyosunuz. Soğuyunca sarmısaklı yoğurtla karıştırıp servis yapıyoruz.



Ayva tatlısını daha öncede yapmıştım. İlk yaptığımı babam çok beğenmişti. Daha sonraki yaptıklarımı bir türlü beğendiremedim. Bu kez farklı bir yöntem denedim.

Ayvaları soyup enine iki böldüm. Çekirdek yataklarını çıkarttım tencereye dizdim. Her ayvanın üzerine 3 yemek kaşığı şeker serpip 1 gece beklettim. Ayvalardan mıdır pek sulanmadı 2-3 bardak su ilave edip kaynattım. Bir de gıda boyası ekledim. Aslında çekirdeklerini ilave edince renk veriyor ama ayvalarda çekirdek yoktu.

Soğuyunca kaymak tadında krem şantiyle servis ettim.

6 yorum:

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

çook güzeller ayva tatlın çok şık eminim tadıda harikadır elerrinize sağlık
sevgiler

balböcükleri dedi ki...

eline sağlık ben senin kuru domatesi yaptım ama olmadı çöpe gitti.buzdolabında bekletmemmi gerekiyor anlamadım dışarda beklettim.sen öyle bişey yazmadığın için.

Rozerin'in Annesi dedi ki...

canim oluyor bazen bende bir kac gun girmeyince bir turlu girmek istemiyorum yada ne yazacagimi sasiriyorum..ama fazla ara verme..:))...ellerine saglik..pirasa'yi boyle hic denememistim..denerim..harika gorunuyorlar...:))

Unknown dedi ki...

Canım çok iyi anlıyorum seni,bende aynı durumdaydım.Ara vermicem dedikçe ara veriyordum.
Oluyor böyle arada..
Prasada ayva tatlısıda nefiss görünüyor canım
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

eline sağlık

kimsiniz dedi ki...

ayva tatlisini bu sekilde hiç yapmadim, bekletince daha güzel oluyo mu ?
ellerine saglik bu arada, süper görunüyorlar :)