26 Mart 2011 Cumartesi

HAMSİKÖY SÜTLACI

Aslında sütlü tatlıları çok severim ama sütlaçla aram pek iyi değildi ta ki bunu yiyene kadar. Tarif Oktay usta'dan programında yapmıştı. Ben yapmasam olur mu? iyi ki yapmışım favorim oldu. Her yaptığım yemeğe kulp takan kardeşim sütlacı yediğinde çok beğendi.

Bu arada yaz için diyete girdim. Zaten doğumdan sonra kilolar kalmıştı bide bu kış evde oturmak ve tabiki hafta sonu günler olunca kilolarım katlandı. Önceden karar verirdim ama iş uygulamaya gelince vazgeçerdim. Şimdi daha kararlıyım inşallah istediğim kiloya ulaşırım.

  • 1,5 lt süt
  • 2 yemek kaş. kaymak
  • 1,5 su bard. şeker
  • 3 yemek kaş. haşlanmış pirinç
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bard. kavrulmuş fındık

Süt, şeker ve kaymak karıştırılıp pişirilir. Kaynamaya yakın pirinç eklenir ve sürekli karıştırarak kaynatılır. Mısır nişastası, yumurta sarısı ve su çırpılır. 5-10 dak. kaynayan süte nişastalı karışım ve vanilya eklenir. Birkaç dakika kaynadıktan sonra güveç kaplarına paylaştırılır ve fırın tepsisine yerleştirilir. Kaselerin yarısına gelecek şekilde tepsiyesu ilave edilip 250 derceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırndan çıkan sütlaçların üzerine kavrulmuş fındık serpilir. Soğuyunca servis edilir.

7 yorum:

SerpiL dedi ki...

beğenilmeyecek gibide değil hani.ellerine sağık dehşet olmuş belli

Hayat Cafe dedi ki...

Canım ben sütlacı çok severim ama nedense pek sık yapmam.
En kısa zamanda bu tarifide denemeliyim.
Nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık.

Hülya dedi ki...

Çok seviyorum beb fırında sütlacı. Harika kızartmışsın, fındık nasıl da güzel yakışır.
Ellerine sağlık Pericim..

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

sütlacı çok severim ellerine sağlık cok güzeelll görünüyor ..
sevgilerle:))

Eylem dedi ki...

ellerine saglık.

mermer tezgah yemek tarifleri dedi ki...

ellerine sağlık bayılırım soğuk sütlaca ben soğuk severim
sevgiler canım

necla dedi ki...

güzel görünüyor bukadarda övgü aldıysa mutlaka denenmeli ilk fırsatta...
tarif için teşekkürler