23 Şubat 2009 Pazartesi

BOHÇA KREP

Hafta sonunu çok yoğun geçirdim. Kuaför, akraba ziyareti ve dogum günü vardı. Uzun zamandan beri saçımı kestirmek istiyordum. Sonunda kestirebildim. Çok uzamıştı şimdi daha kısa ve çok memnunum bu halimden.
Bu hafta dayımlardaydık. Çok güzel sofra hazırlamışlardı bizim için. Arada böyle toplanıyoruz. Ben masanın resmini çekemedim kuzenim çekti ama elime ne zaman geçer bilmiyorum. Bana gelince yayınlarım.
Dogum günüde komşumuzun torunu Cem'indi. Doğukan çok seviyor ve kardeşim diyor. 2 gün görüşmeseler Doğukan ananesine " kardeşimi özledim,Cem'e gidelim"diye söyleniyor. 2 yaşına bastı Cem, annesi ve teyzesi çok güzel menü hazırlamışlardı ama ben resimlerini çekemedim.
Gelelim tarifimize adını ben uydurdum. Geçen haftalarda yapmıştım ama telefondaki aksilikler yüzünden şimdi ekleyebildim. Krebi annem yaptı bu arada.
Krebin Tarifi:
  • 4 adet yumurta
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu ve vanilya

İçi İçin:

  • 1 adet tavuk gögsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 1/2 kilo mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • Tuz, köri,karabiber

Üzeri için : Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Krep için bütün malzemeleri karıştırıp, mikserle çırpın. Teflon tavaya biraz sıvıyağ koyup 1 kepçe krep hamurundan koyup arkalı önlü pişirin. Yaklaşık 10 adet krep çıkıyor. İçi için mantarları doğrayıp harlı ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Soğanı ve biberleri ekleyip kavurun. Tavuğu, soya sosunu ve baharatları ilave edip kısık ateşte pişirin.

Bir tane krep alın tavuklu içten koyup bohça şeklinde sarın. Ters çevirip tepsiye dizin. Üzerine kaşar peyniri koyup eriyene kadar fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

3 yorum:

cansudere dedi ki...

çok açım cokta nefis görünüyor. ellerine saglık.

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

güzel bir tarifmiş..hepinizin ellerine sağlık canım...sevgiler...arada değişiklik yapmak insana güzel geliyor...

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

çok lezzetli görünüyor. ellerine sağlık:)