20 Şubat 2009 Cuma

YALANCI TAVUK GÖGSÜ



Bizim evde çok sevilen aynı zaman da yapması pratik bir tatlıdır. Geçen hafta sonu yapmıştım. Doğukan da çok sevdi akşamları sütle birlikte yedi. Genelde herkesin seveceği bir tatlı ben şimdiye kadar beğenmeyen birine rastlamadım. Özellikle çocuklar çok seviyor.

Tarifi :

  • 1 litre Süt
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet sakız (falım)




Yapılışı: Margarin ve sakızı tencerede eritin. Un ve şekeri ekleyip 2-3 dak. kavurun. Süt ve vanilyayı ilave edip koyulaşana kadar karıştırın. Koyulaşan muhallebiyi pütürsüz olması için blender veya mikserle çırpın. Su ile ıslatılmış tepsiye döküp, buzdolabında 2-3 saat bekletin. Üzerine tarçın, hindistan cevizi veya fıstıkla süsleyip servis yapabilirsiniz.

4 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

Ellerine sağlık..dediğin gibi çok severek yenen bir alı...kim keşfetiyse iyi yapmış..sevgiler canım.güzel günler..

CANDAN TARİFLER dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım bizim evdede çoks evilir ve çok sevilerek çarçabuk tüketilir...

esr@ dedi ki...

ellerişne sağlık canım. Ben zaten hep yalancısını yedim. Gerçeği nasılki anlamadım.

Ceyda'nın Bahçesi dedi ki...

ellerine sağlık. hani şu alttaki küçük dilimi alabilirmiyim acaba.üstüne dondurma koyacam da:)))))))