6 Ocak 2010 Çarşamba

HINGAL

Herkese Merhabalar,
Yeni yıla yeni umutlarla girdik ama sorunlar sanki beni buluyo. Önce evdeki bilgisiyarımızda sorun oldu düzeldi derken, işyerimdeki bilgisayarımda arıza oldu. Neyseki şimdi sorunlarım bitti. Daha büyük bir problemle karşılaşmam inşallah.

İki bilgisayardaki sorun yüzünden kimseyi ziyaret edemedim. Evde zaten bilgisayarın başına oturmaya fırsat yok. Çalıştığım için eve gidince ev ile ilgileniyorum ve tabiki Doğukan hiç yanımdan ayrılmıyor. Sürekli kendisiyle oynamamı istiyor.

Bu arada blogumu açalı tam 1 sene oldu. Ne çabuk geçti zaman daha sanki dün gibi. Hiç pişman değilim blogum olmasından. Önceleri çok tereddüt ettim nasıl olur, nasıl yaparım diye. Ama şimdi iyi i açmışım diyorum.

Bu kadar gevezelik yeter, yemeğimize geçelim. Geçen hafta sonu yaptığım Hıngal.

Daha önce annemle bir alışveriş merkezinde yemiştik. Onun içi patatesliydi çok daha lezzetliydi. Ben kıymalı yapmayı tercih ettim. Ama bir gün patateslini de deneyeceğim.

Hamuru için un,tuz ve su karıştırılarak yoğurulur. Biraz sert bir hamur hazırlanır. Oklava yardımıyla açılıp, su bardağıyla yuvarlak kesilir. İçi için kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatı karıştırıp, 1 tatlı kaşığı kadar hamurun içine koyup kapatılır. Kaynayan suyada haşlanır. Üzerine eritilmiş tereyağı ve pul biber gezdirilir. İsterseniz sarmısaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.


15 yorum:

SerpiL dedi ki...

bende otantikte yiyorum hıngalı nefis.ama şu şekli veremiyorum yeşim ablada yazdı gösterdi ama ı ıh.sen görüntülü olarak gösterirsin artık ayrıca bunun patateslisi güzel olur yahu

Elma Çekirdeğinin Annesi dedi ki...

ayy süper görünüyor ellerine sağlık. bunu akşama yapacak cesaret bende yok şimdilik :) en güzeli buzluktan mantıları çıkartmak avutsun baree...

Eylem dedi ki...

blogun için daha nice senelere.ve ellerine saglık.

lezzet sefasi dedi ki...

Guzel bir tarif,patatesliisni ben de yemistim ve hala tadi aklim dadir.Ellerinize saglik
Sevgiler,
Sefa

Küçük Sofra dedi ki...

Ellerine sağlık, çok güzel, denemem lazım...

MUTFAKISTAN dedi ki...

ELLERINE SAGLIK COK GUZEL OLMUS
BIR YIL GECMIS NE GUZEL HER TARIFI PAYLASIYORUZ IYIKI ACMISSIN BLOGUNU
SEVGILER

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım 1 yıl olmuş nice uzun yıllara beraber...

Ellerine sağlık ben çok severim:)

CANDAN TARİFLER dedi ki...

FARKLI BİR LEZZET İLK KEZ DUYUYORUM AMA ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
SEVGİLER..

yeşim dedi ki...

mahpericim bolğumda yayınladım.sana ödülüm var.bilgine.öpüyorum sevgiler...

Ballı Cimcime dedi ki...

Harika gözüküyor, ellerine sağlık canım. ben de çok seviyorum ama ahh keşke yapabilsem:) Sevgilerimle..

kizilciksurubu dedi ki...

Mmmm, nefis bir görüntü, ellerine saglik canim.

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
öncelikle 1. yılın kutlu olsun. iyi ki açmışsın, bizlerde seni tanımışız.
Hıngal'ın da çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Şekline bayıldım. Ben ilk defa Sivas'ta patateslisini yemiştim, gerçi onlar hengel diyorlar ama çok lezzetli.
Canım tatlı lorun adını sormuştun ben ergüven marka kullanıyorum. Markette peynir bölümünden alıyorum.
Sevgiyle kal.

Ceyda'nın Bahçesi dedi ki...

canım nice güzel yazılarla olsun inşallah.1.yılın kutlu olsun.
ellerine sağlık ne güzel olmuş.afiyet olsun

GüLCaN dedi ki...

mantı gibi bişy olsa gerek. güzel görünüyo. denemek lazım. adı ne tuhafmış:)

paşakızı mutfakta dedi ki...

Merhaba ..Hıngal güzel olmuş .Ellerinize sağlık.Nice yıllara..Sevigler.