11 Ocak 2010 Pazartesi

YAHŞİ BATI


Bu hafta sonu sinemaya gitmeye karar verdik. Doğukan olduğu için gündüz sinemaya gitmek istemiyorum genelde akşaları gitmeyi tercih ediyorum. Hem sinemalar daha sakin oluyor hem de gündüz Doğukanla vakit geçirebiliyoruz.

Cem Yılmaz'ın önceki filmlerinin fragmanlarını seyrettiğimde sinamada seyretmeyi hiç istememiştim. Filmleri tvde gösterdiklerinde GORA'yı hiç seyretmedim bana itici gelmişti. AROG biraz daha iyiydi. Ama YAHŞİ BATI'yı nedense çok merak ettim. Yoğun ısrarlarım üzerine eşim, kardeşim ve kuzenimle birlikte dün akşam sinemaya gittik.

Gerçekten film çok güzeldi. Özellikle filmin dekoru, kıyafetleri mükemmeldi hiç bir ayrıntıyı unutmamışlardı. Tam Amerikan filmleri gibiydi. Filmde oynayanlar çok iyiydi ama en çok Demet Evgar'ı beğendim. Güzel espriler vardı baya güldüm. Klasik Cem Yılmaz filmi biraz küfürlü. Zaten 13 yaş üstü sınırlaması getirilmiş.
Bence merak ediyorsanız filmi hiç kaçırmayın gidip seyredin derim.

FİLMİN KONUSU:
1800'lü yılların sonunda Osmanlı padişahı tarafından Amerikan Başkanına hediye elması göndermek için Aziz Bey (Cem Yılmaz) ve Lemi Bey (Ozan Güven) görevlendirilir. Amerika'ya varınca gidecekleri yere ulaşmak için posta arabasına binerler ve haydutlar tarafından soyulurlar. Elması ve bütün paraları gitmiştir.
İki Osmanlı kaptırdıkları paraları toplamak için ve elması bulmak için çalışmaya başlarlar. Bir çok iş yaptıktan ve başarısız olduktan sonra ödül avcılığı yapmaya başlarlar. Bu arada kolayı bulurlar.
Gördükleri Wanted ilanlarını kendilerine uyarlayıp, sırasıyla aranan haydutların yerine geçerler. Biri haydut olur diğeri onu yakalar para kazanmaya başlarlar. Ama her defasında başlarına binbir olay gelir.
Bir gün kadın silahşör (Demet Evgar) ile karşılaşırlar. Tam canlarından olacakken komiklikleriyle aslında ödül avcısı değil iki Osmanlı olduklarını anlatmaya çalışırlar. Aziz bey ve Lemi Bey kadının yardımıyla elmasın peşine düşerler.

6 yorum:

birsence dedi ki...

bizde cumartesi istinye parka gittik avatarı izlemeye ama yer yoktu yahşi batı hakkındada güzel değil diye duyduğumuz için gitmedik keşke gitseymişiz...

Lezzet Gemisi dedi ki...

benim de merak ettiğim bir film. cem yılmaz'a ve esprilerine bayılıyorum. ama bebeğim henüz küçük olduğu için artık eskisi kadar sık dışarıya çıkamıyoruz. artık tv'deki gösterimini bekliycez mecburen. :)

Ayten dedi ki...

bizde kizim iyilesince gidelim dedi esim ama ben Avatar'a gidelim dedim...Cem Yilmaz'in diger filmlerini begenmedigim icin ilgimi cekmemisti ama herhalde gideriz...

balböcükleri dedi ki...

vallahi ben bu filme boşa para vermek istemiyorum.gora okadar iğrençtiki sinemadan kendimi zor attım.ondan bu adamın filmleri saçma geliyor.ben abiim yada yedi kocalı hürmüzü merak ediyorum.

Adsız dedi ki...

ben olsam bu filme diil de Avatar'a giderdim. gerçi siz beğenmişsiniz ama pek hoşlanmıorum ben küfürün espri malzemesi olarak kullanılmasından. bir erkeğin biraz ayıp olacak ama kıçına bişeyleri sokup çıkarmasına kahkahalar atamıyorum malesef. Cem yılmaz ne yazık ki Gora'dan beri kalitesini bozdu. Bi recep ivedik'ten farkı yok bence. iki osurayım, getirin kıçıma bişeyler sokayımm.. hahahahah ne komik.. bu mudur espri anlayışı? bu mudur komiklik.?

lezzet sefasi dedi ki...

Bende cok merak ediyorum ama yaza Turkuye'ye geldigimde seyredicem sanirm.
Sizin adiniza sevindim.
Sevgiler,
Sefa