18 Mayıs 2010 Salı

SEBZELİ MAKARNA VE TATLI ÖDÜL

Genellikle makarnayı haşladıktan sonra sos hazırlayıp pişiririz. Ama ben bir kaç senedir öyle pişirmiyorum, pilav yapar gibi pişiriyorum. Bazen sadece salçalı yada böyle sebzeli.
İçindeki sebzelere mantar, kırmızı biber ve kabak eklenebilir.

Makarna tarifi; 1 adet rendelenmiş havuç ve 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda sotelenir. 2 adet doğranmış sivri biber, 2 diş doğranmış sarımsak ve 3 adet rendelenmiş domates eklenip pişirilir. Yarım paket makarna (kuru) eklenir karıştırılır. Makarnanın üzerini geçecek kadar kaynatılmış sıcak su ve tuz eklenip pişirilir. Suyunu çekmeye başlayınca birkaç dal maydanoz eklenir.
İsterseniz salça ve baharat ekleyebilirsiniz.


Sevgili Gülşah ve Lezzet Sarayı bana bu tatlı ödülü göndermişler. Bir kez daha teşekkür ederim.

3 yorum:

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

annemin yengesi de bu şekil pişiriyor makarnayı üstüne klasik pişirince de kızıyor makarnayı seviyoruzz:))

Meleğin Dünyası dedi ki...

Mmmm makarna olsun da nasıl olursa olsun:))Erişte makarnayı öyle yapıyorum ama diğerlerinde denemedim.Neden olmasın...

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık