13 Kasım 2010 Cumartesi

TULEN ÇORBASI

Havalar soğuyup kış gelmeye başlayınca sofralarda çorbasız olmuyor. Bir de evde çocuk varsa hemen hemen her gün çorba kaynatıyoruz. Bu çorba Kafkas bölgesine aitmiş adı farklı ama hepimizin bildiği gibi tavuk çorbası. Doğukan için sürekli değişik çorbalar pişiriyorum özellikle tavuklu ve köfteli çorbaları çok seviyor. Bu çorbayı internette araştırırken buldum severek yedi bizim de hoşumuza gitti.

1 adet tavuk gögsü veya butu haşlanır. Derisinden ve kemiklerinden ayrılıp didiklenir.
1 adet ince kıyılmış soğan ve 2 diş ezilmiş sarımsak 1,5 çorba kaş. tereyağında kavrulur. 2 yemek kaş. un ilave edilip kavrulmaya devam edilir. 1 yemek kaş. salça ve tavuk etleri ilave edilip birkaç dakika kavrulur. 6 su bard. tavuk suyu eklenip kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayan çorbaya tuz ilave edilir ve kısık ateşte 5 dak. kaynatılır. Sıcak olarak servis edilir. İsterseniz çorba pişirken karabiber ve kırmızıbiber ekleyebilirsiniz.

9 yorum:

balböcükleri dedi ki...

hımmmm muhakkak yapıcam

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım,çok nefis gözüküyor..İçerisinde soğan olması güzel..
HAYIRLI BAYRAMLAR DİLİYORUM..
SEVGİLER..

umutluhayat dedi ki...

enfes görünüyor.bende tavuklu çorbaları tercih edenlerdenim.hemde çok besleyici ellerine sağlık

ANNEMİNELİ dedi ki...

Merhaba; değişik ve güzel görünüyor,ellerine sağlık...sevgilerrr...

lezzet sefasi dedi ki...

ellerien saglik canim oglusunada afiyet olsun
Sefa

Emelin Güncesi dedi ki...

Bu çorbaya nohutta ekleyip yapıyorum ben,eşim Tarsus'lu,O çok seviyormuş,tarif etmişti bana,önceden bildiğim bir çorba değildi yani.Bir de bunu grip,soğuk algınlığı gibi durumlarda yapınca eşim kendini daha iyi hissettiğini söylüyor.

Rozerin'in Annesi dedi ki...

canim ellerine saglik harika gorunuyor...optum..

kalpkurabiye dedi ki...

Mutlu, Huzurlu, Lezzetli Şeker tadında bir bayram dilerim..
sevdiklerinizle kucaklaşmayı unutmayın, bayram o zaman bayram olur :))
İyi bayramlar:))

fuat gencal dedi ki...

Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce ALLAH'a sonsuz şükürler olsun. Gireceğimiz Kurban Bayramımız bereketiyle, bolluğu ile gelsin. Tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Kesdiğimiz tüm kurbanlar, etdiğimiz tüm dualar kabul olsun, hayallerimizin gerçek, sevdiklerimizin hep bizimle olması dileğiyle, tüm okuyucularımın, arkadaşlarımın, dostlarımın Mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim.