20 Mart 2011 Pazar

KURU DOMATESLER

Kışın en çok yediğim bu kuru domatesler oldu. Malum kış olunca domateslerde pek tat olmuyor. Yazın annem köye gittiğinde bol bol domates kurutmasını istemiştim. Oda kurutmuş getirdi. Çorbaya pilava katarak yedik ama favorimiz zeytinyağında beklettiğimiz kuru domatesler oldu.

Yapımı basit istediğiniz kadar kuru domatesi sıcak suda birkaç kez yıkayın ve kaynar suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Suyunu süzüp kavanoza doldurun, arasına kekik serpin üzerini geçecek kadar sızma zeytinyağı doldurun. Ben bir kaç kavanoza birkaç diş sarımsak da ekledim.
Oda sıcaklığında 1-2 hafta bekletip ve afiyetle yiyin.
İsteseniz başka baharatlar yada taze kekik ve biberiye de ekleyebilirsiniz.

Kesinlikle tavsiye ederim mükemmel oluyor. Yiyen herkesinde çok hoşuna gidiyo şu ana kadar beğenmeyen olmadı.

5 yorum:

SerpiL dedi ki...

ımmm yemede yanında yat olmuş bende bayılırım kuru domatese.

susamcorekotu dedi ki...

oooh şifa, lezzet,vitamin, görsellik hepsi bir arada :)) bende yazın zevkle kurutuyorum, şifalar olsun canımm sevgiler

Eylem dedi ki...

bende anneme sipariş veriyorum oda benim için kurutuyor.bende hemen herşeye kullanıyorum.ellerine saglık.

Hayat Cafe dedi ki...

Canım tekrar hoşgeldin.Domates kurusunu çok seviyorum.Kesinlkle zeytinyağında beklediği zaman harika oluyor.
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.

Hayat Cafe dedi ki...

Canım tekrar hoşgeldin.Domates kurusunu çok seviyorum.Kesinlkle zeytinyağında beklediği zaman harika oluyor.
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.