10 Şubat 2009 Salı

KUMPİR VE NİŞASTALI POĞAÇA

Bu aralar pek bir tembelleştim hiç bir şey yapasım yok hastalıktanmıdır bilmem. Kumpiri geçen hafta yapmıştım ama yeni ekliyebiliyorum. Bu kış doğalgazın fazla zamlanmasından ve evin yalıtımı iyi olmadığı için annem soba kurdu. Çok özlemişiz bizde soba olayını. Hemen üzerinde kestane, biber vs. pişirdik. Kumpirin patatesini de folyoya sarıp sobanın altkısmında közde pişirdim. Bayağı uzun sürdü pişmesi ama lezzetli oldu. Bir dahaki sefere kumpir yapınca böyle yapmayacağım patatesleri haşlayıp tepside deneyeceğim. Böyle biraz zahmetli oldular ama dışarıda aldığımız kumpirden bir farkı yoktu herkes beğenerek yedi.


Tarifi:
5 adet iri patates
1 kase haşlanmış bezelye
1 kase haşlanmış mısır
1 kase kornişon turşu (dogranmış)
4 adet haşlanmış sosis (doğranmış)
Mayonez ve ketçap
Tereyağı ve kaşar rendesi


Yapılışı: Patatesler fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patatesler boydan ikiye kesilir ve iç kısımları çatalla çıkarılıp ezerek biraz tereyağı, kaşar rendesi ve tuz ile karıştırılır. Bütün patateslere bu işlem uygulanır. Başka bir kapta bezelye,mısır,sosis ve turşu karıştırılır ve patateslerin içine paylaştırılır. Üzerine ketçap ve mayonez eklenir ve sıcak olarak yenir.



Geçenlerde simayhobievi ' nde nişastalı ve mısırunlu poğaçaları gördüm. Şimdiye kadar birçok poğaça tarifi denedim ama bunu hiç duymamıştım. Çok değişik geldi bana ve denemeden olmazdı evde bütün malzemeler vardı ama yoğurt yoktu onun yerine süt kullandım. Benimki biraz kurabiye gibi oldu ama tadı enfesti. Değişik tat arayanlar varsa kesinlikle deneyin çok iyi oluyor.Tarifi buradan alabilirsiniz.






5 yorum:

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

yaaaa kumpir çok güzel görünüyor.imrendim valla. ellerine sağlık.sevgiler

Unknown dedi ki...

BENDE YARIN KUMPİR YAPICAM İKİ GÜNDÜR GÖRÜYORUM BLOGLARDA ÇOK CANIMI ÇEKTİRDİNİZ ÇOKK:))

simayhobievi dedi ki...

eline sağlık canım beğendiğine sevindim afiyet olsun

esr@ dedi ki...

bloguma uğrayıp ödülünü alabilirsin.

pinokyoörgü07 dedi ki...

eline sağlık kumpir çok güzel görünüyor ...sevgiyle kal ..