15 Mayıs 2010 Cumartesi

KURU DOMATESLİ BÖREK

Dün biraz yorucu bir gündü. Sabahtan ananemin mevlüdü için teyzeme gittik. 4. yıl olmasına rağmen hala ananemin yokluğuna hiç alışamadım. Belki memleketinde vefat ettiği ve mezarını ziyaret edemediğim için inanamıyorum.
Bir de iş görüşmesine gittim akşam üstü. Trafik gerçekten berbattı ve başımın ağrısı bütün gece sürdü. İş görüşmesi iyi geçti ama sonuçu daha sonra bildirecekler.
Börekleri geçen gün yaptım. Tarifi dergiden aldım. Değişik ve lezzetli oldu.

  • 2 adet yufka
  • 2 su bardağı kuru domates
  • 1 çay bardağı doğranmış yeşil zeytin
  • 1 çay bardağı ceviz içi (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı

Kuru domatesleri kaynar suda yarım saat bekletip doğrayın. Domates, zeytin, ceviz ve kekiği karıştırın. Zeytinyağı ve suyu karıştırın. Birinci yufkayı tezgaha serin üzerine yağla su karışımını sürüp ikinci yufkayı üzerine serin. Kalan sulu karışımı sürün. Yufkayı sekize bölün. Domatesli karışımı yufkalara paylaştırın. Kalın sigara böreği şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.

8 yorum:

balböcükleri dedi ki...

iş için hayırlısı olur inşallah diyorum.

balböcükleri dedi ki...

bu tarif benim kuru domatesli ekmeklere benziyo tek far hamuru ben yaptım bu yufka.ananem meselesine gelince.bende aynı düşüncedeyim.orada olduğu için inanamıyoruz gittiğine.biz gene üzerimize düşeni yaptık.onun için dualar okundu hayrına yedirdik içirdik.her sene bu böyle devam edecek.

susamcorekotuFeriha dedi ki...

canım ALLAH annene ve diğer ölmüşlerine rahmetiyle muamelede bulunsun böreğin nefis olmuş selamlar

hanife dedi ki...

inanmak alışmak zor ama neylersinki hayat böyle ananecin nur içinde yatsın,işin için hayırlısı neyse o olsun,ellerine sağlık börek nefis görünüyor

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım allah rahmet eylesin ve rabbim dualarınızı kabul etsin...

angel dedi ki...

selam arkadaşım.sitenı arkadaşları gezerken gordum.oncelıkle başın sağolsun dıyorum.uzn zamn geçmiş ama anne asla unutulmuyor.allah sabırlar versın.boregın hoşuma gıttı.elleırne sağlık.sevgıler

made in funda dedi ki...

inşallah işi alırsın..börek süper gerçekten.yemek isterdim doğrusu.ellerine sağlık.

lezzet sarayı dedi ki...

sayfamda sizin için bir ödül var buyrun gelip alın gelirseniz sevinirim