15 Temmuz 2010 Perşembe

İZLEDİKLERİM

Akşam eve gidince Doğukan olmadığı için ve evde sadece eşimle ben olduğundan pek yemek yaptığım söylenemez. Tv de seyredicek bişey bulamadığımızdan bizde oturup film izliyoruz. Genellikle son dönem Türk filmlerini izledik.


Ejder Kapanı konusu ve kadrosu bence çok iyi bir film olmuş. Yabancı film esintileri biraz var ama ben beğenerek seyrettim.


Çocuk tecavüzcülerini öldüren bir katilin izinde adalet kavramının sorgulandığı filmde, iki deneyimli dedektif emeklisi yaklaşmış olan Abbas (Uğur Yücel) ve Akrep Celal (Kenan İmirzalıoğlu) bir seri katilin peşine düşürler. Cinayet kurbanları aftan yararlanarak hapisten çıkmış sübyancılardır. Eldeki ipuçları askerden dönen ve kardeşi tecavüze uğrayan Ensar 'ı (Nejat İşler) işaret etmektedir.



Ay lav yu fragmanından güzel bir film diye düşündüm ama seyrettiğimde vasat bir film olmuş. Bazı yerlerde gereksiz küfürler ve abartılı sahneler var.


Tinne köyünün muhtarı Yusuf Ağa, resmi kaydı bulunmayan köyünü tanıtmak için devlete mektup yazar. Oğlu İbrahim ise Papaz Hanna'nın üzerine kayıtlı olarak üniversiteyi okur ve bitirir. İbrahim 30 yaşına geldiğinde Amerikalı sevgilisi Jessica ile birlikte köye gelir.





Abimm filmini aslında pek istekli seyrettiğim söylenemez. Ama çok yanılmışım çok iyi film. Kesinlikle tavsiye ederim hiç tereddüt etmeden seyredebilirsiniz. Mustafa Üstündağ'ı zaten çok beğenirim, Levent Üzümcü çok iyi rol yapmış. Eğlenceli, komik güzel bir film olmuş.


Çetin (Mustafa Üstündağ) hapiste yatmış mafyanın ayak işlerini yapan sakar bir adam. Bir gün halası arar ve hiç görmediği babasının öldüğünü ve mirası için Çetin'i çağırır. Cenazeye gittiğinde zihinsel engelli Arif'in (Levent Üzümcü) abisi olduğunu öğrenir ve onu yanına almak zorundadır.
İki kardeşin Marmaris yollarında başına gelen olayları anlatmaktadır.


7 Kocalı Hürmüz bu film de tereddüt ederek izlediğim ve çok beğendiğim bir film. Müzikal, eğlenceli bir film. Film de oynayan herkes çok başarılı bence.

1800'lü yılların sonlarında İstanbul Taşkasap da yaşayan Hürmüz, farklı mesleklerden
altı kişiyle hiç bir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Haftanın bir günü her kocasını ağırlar ve onlardan hediyeler alarak geçimini sağlar.

Bir gün berber eşinin dükkanında Doktoru görür ve aşık olur. Hastalanmış gibi yaparak doktoru eve çağırır ve doktor da Hürmüz'e aşık olur. Olaylar bundan sonra karışır.



Sonsuz filminden de pek ümitli değildim ama çok yanıldım. Son dönemde seyrettiğim en güzel filmlerden birisi.

13 yaşında töre cinayetinden hapse girmiş olan Serhan(Ferhat Gündoğdu) , 20 yıl hapiste yattıktan sonra çıktığı gün kanser olduğunu öğrenir. Tedavi gördüğü hastanede barda djlik yapan Volkan (İsmail Hacıoğlu) ile tanışır. Volkan tedavi olmayı kabul etmeyen bayılınca hastaneye uğrayan asi bir ocuktur. Hastanede Süleyman Turan da tedavi olmaktadır. Onu baba gibi seven ve dinleyen Volkan ondan Serhan'ın hayatını öğrenir. Süleyman abisinin Volkan dan isteği az bir zamanı kalan Serhan'ı yanına alıp hayatı göstermesidir.
Volkan barda çalışan sevgilisini de almak için bara gider ve kıskançlık yüzünden Serhan ile olay çıkarırlar. Bar sahibi Cihan (Şevket Çoruh) karanlık işler yapan sert, astığı astık kestiği kestik bir adamdır. Ama sanata çok tutkundur ve çok duygusaldır.
Volkan, Serhan'ın son günlerini en güzel şekilde yaşatmaya çalışırken, Cihan da peşlerindedir.

3 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

vauv harikasınız:))

ejder kapanı ve ay lav yu ile ilgili düşüncelerimiz aynı:)

Banu dedi ki...

Bu aralar tv yaz yayınına geçtiğinden izlenecek bişey kalmadı... Seçimlerin çok güzelmiş bende alacağım... sevgilerimel...

Sevil Şahin dedi ki...

valla harika bende fırsatım olsa izlicemde nerede evi topla yemek ye kaldır derken saat 11 oluyor o saatten sonrada insanın canı hiçbirsey istemiyor
bende en çok ejder kapanını merak ediyorum
ay lav yu izlemiştim çok gülmüştüm :))