8 Ocak 2009 Perşembe

SICAK SICAK

Bu poğaçaları dün akşam oğlumla yaptık. Çocukta bana baka baka aşçı olacak galiba. Ben hamuru yoğururken hiç yanımdan ayrılmadı. Sürekli sorular sordu. Sanki kendisi de yapacakmış gibi. Bu arada poğaçalar yumuşak oldu. Ev halkı sabah bitirmişti bile. Denemenizi öneririm. Ben bu tarifi nerden aldığımı hatırlamıyorum notlarımın içinde buldum ve dün ilk kez denedim.






Tarifi ise şöyle,


1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu
1 paket maya (dr. oetker)
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz (silme)
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un




Üzeri için: 1 yumurta sarısı







Yapılışı: Bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp yoğurun. İyice yoğurup 1 saat sıcak ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, tepside 15-20 dk. bekletin. 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.















6 yorum:

Adsız dedi ki...

deniycem bu tarifi yavyuuu... ;)

kardelen dedi ki...

çok güzel görünüyo ellerinize sağlık. en kısa zamanda bende denemeyi düşünüyorum...

pinokyoörgü07 dedi ki...

poğaçalara bayılıyorum ama benim yaptıklarıma değil çünki hiç güzel yapamıyorum bunun püf noktası nedir??

Unknown dedi ki...

pinokyoörügü07, bende daha önceleri senin gibi düşünüyordum.Bu tarifi denemeni öneririm. Ben kullandığım malzemeleri daha önceden buzdolabından çıkarıyorum. Oda ısısına gelince
hamuru yapıyorum. Bir de hamur iyice kabarana kadar bekliyorum.

buzlubadem dedi ki...

Beni tarifime benziyor, soda dışında, çok ilginçmiş. Ve yumuşacık puf puf görünüyor, ellerinize sağlık. Ben de bütün tariflere takıldım bu sabah :)

buzlubadem dedi ki...

Şu an fırında pişiyorlar ve kabarmaya başladırlar. Akşam eşim görüntüleyince blogumda yayınlarım inşallah. Çok güzele benziyorlar, teşekkür ederim.