12 Eylül 2009 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU KARNIYARIK

Geçen gün yaptığım bu kanıyarığı hem çok hafif hem de çok lezzetli oldu. Kızatılarak da yapılabilir ama ben hafif olsun istedim. Yemeğin adı benim tarafımdan uydurulmuştur.


Bu tarifimi http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ ev sahipliği yaptığı İFTAR BEREKETİ 3 etkinliğine gönderiyorum.







  • 7 adet patlıcan

  • 1/2 adet tavuk gögsü

  • 200 gr. mantar

  • 1/2 su bardağı haşlanmış bezelye

  • 1 adet haşlanmış havuç

  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ

  • tuz ve karabiber


Beşamel sos için:


  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2,5 su bardağı süt

Üzeri için:


  • Kaşar peyniri rendesi


Patlıcanlar közlenir ve soyulur. Fırın tepsisine dizilir, kaşık yardımıyla içleri açılır.


Mantarlar doğranır tavada suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Sıvıyağ ve kuşbaşı doğranmış tavuk eklenip kavrulur. Bezelye, havuç ,tuz ve karabiber eklenip 5 dk. daha kavulur. Patlıcanların içine doldurulur.


Beşamel sos için tereyağ eritilip, un kavrulur. Sütü ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırılır. Tavukla doldurulmuş patlıcanların üzerine dökülür. Rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve fırında
üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

9 yorum:

yeşim dedi ki...

görüntü harika bide mantar olmasa enfes olacaktı

ellerine sağlık
sevgilerr

minikmimik dedi ki...

çok güzel ve kolay geldi gözüme ..ellerine saglık

hanife dedi ki...

eline sağlık nefis görünüyor

SerpiL dedi ki...

yerim senin beşamelsoslu karnı yarığını:)

esr@ dedi ki...

patlıcan her yemeğini çok seviyorum ellerine sağlık.

Gelibolu17 dedi ki...

canım bu güzel yemeğin yayında.ellerine sağlık.çok teşekkür ediyorum.sevgiler.gene beklerim..

Prima Rima dedi ki...

Denemek lazım patlıcan yemeklerını pek sevmem ama gözume hoş gözukdu dogrusu ellerine saglık.

Travis dedi ki...

uffss :)

pembe tatlar dedi ki...

Harika gözüküyor ellerine sağlık canım...