11 Eylül 2009 Cuma

DONDURMALI ŞEFTALİ TATLISI





Bizim evdekiler ne yazık ki meyve yeme özürlü. Meyveler alınır ama kimse nedense akıl edip yemez. (bende dahil) Geçen gün babam şeftali almış buzdolabında duruyor. Bir kaç gün daha dursa çürümeye başlıcak. Birsen'in blogunda şeftali tatlısını gördüm. Akşam eve gittiğimde yaptım. Herkes severek yedi. Böylece şeftaliler ziyan olmamış oldu.




Çok pratik şeftali tatlısının tarifi şöyle;


3 adet şeftali soyulur. Ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılır ve bir tencereye dizilir. Her yarım şeftalinin üzerine 1 yemek kaşığı şeker dökülür ve 1 su bardağından az su ilave edilip 15-20 dakika pişirilir. Soğuyan şeftalilerin üzerine dondurma konup servis edilir.

7 yorum:

SerpiL dedi ki...

bende 2 gün önce yaptım bunun bi değişiği nefis oldu.seninkide nefis görünüyor

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

tatlım ellerine saglık evet bizdede öyle meyva yeme özürlüyüz bende genelde recelini yapıyorum herseyin :)
evet bu da bir yöntem madem dondurma yiyeceksin o zaman bu da ye der gibi olur :)
harikasın sanda birsencimede tşk ederiz
sevgiler

meliha dedi ki...

Bende kaç keredir görüyorum bu şeftali tatlısını bizdede pek meyve yenmez en kısa zamanda denemeli
ellerine sağlık cnaım
öpüyorum.

defneylebirlikte dedi ki...

EN GÜZELİNİ YAPMIŞSIN CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.NEFİS BİR GÖRÜNTÜ...

Rengarenk Dünya dedi ki...

İyi fikir,yarın ben de yapayım.Meyveli tatlılar her zaman hafif oluyor,iftara güzel gider.

pembe tatlar dedi ki...

Ben meyve canavarıyım ellerine sağlık canım çok pratik bir lezzet...

şirinem dedi ki...

görüntüsü çok güzel tadıda öyledir eminim harikasın ellerine sağlık