Dün teyzeme gitmiştik. Malatya yöresinden hepimizin çok sevdiği batırma yapmıştı. Uzun zamandan beri yememiştim. Hepimiz çok özlemişiz tıka basa yedik.
Ufak bulguru, soğan, salça, kavrulmuş et ile pişirilir. Ama pilavdan daha suluca olmalıdır.
Üzerine domates,salatalık,biber,soğan, maydonoz ile salata yapılır ve batırmanın üzerine yayılır. Ve yaprağa sarılarak yenir.
Dün o kadar çok yememe rağmen bugün olsa yine yerdim. Çok lezzetli olmuştu. Teyzem bu işi gerçekten çok iyi biliyor.
Herkese iyi hafta sonları.
12 yorum:
hayatım pek güzel bi lezzete benziyor ...ellerine sağlık teyzenin bu işi bencede biliyormuş:)))) öpüyorum afiyetler olsun sevgilerimle
anam hakkatten bu işin ustası ama ben tokat batını daha çok seviyorum zaten geçen canım istedi yapacak gidince çaarırım yeriz şöyle acılı cevizli bir bat.
teyzenin ellerine dağlık sizede afiyetler olsun
böyle bişeyi ilk kez görüyorm yaprağa sarılıp yenmesi çok ilginç lezzetini çok merak ettim ama:((((
Canım çok bu çok nefis olmuş ellerine sağlık... sevgilerimle...
Ellerıne sağlık canım.çok değişik bir lezzet.yeme şeklide değişik ...harıka:)sevgilerr
Imm çok lezzetli bir şey olmalı, yaprağa sarıp yiyorsunuz demek ilk defa duydum, tadına bakmak isterdim
Tokat ve Sivas yöresinde Bat, Akdeniz yöresinde Batırık gibi adları olan bir lezzete benziyor,bu çeşitleri yedim çok lezzetli idi; seninkide çok hoş,ellerine sağlık,sevgilerrrr....
Çok değişik bir lezzet, denemek gerek. Afiyetler olsun. Sevgiler.
Günaydınlar güzel arkadaşım, bu tarif tam da asma yaprağının çok taze olduğu şu günlerde yapılabilecek en iyi seçeneklerden birisi.. ellerinize sağlık.. Bahçemden taze yaprak topladığımda deneyeceğim.. Bloğuna sevgilerimi bırakıyorum .. Görüşmek dileğiyle..
Canım,
teyzenin ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sivasta da iç ya da bat diye biliniyor.
Sevgiyle kal.
bir anamurlu olarak batırığı bilirim ama bu değişik olmuş cidden ...yapanın ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun...(sayfamda batırığın tarifi var:)))
Yorum Gönder