Dondurucuda bekleyen frambuazları çikolatayla birleştirip bu enfes pastacıkları yaptım. Resimler aceleyle çekildi pastalar pek iyi görünmüyor. Ama tadı gerçekten güzeldi.
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 adet yumurta akı
- 2 çay bardağı şeker
- 35 gr. eritilmiş margarin
- 2 kahve fincanı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kakaolu krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı frambuaz
Üzeri için: Kakao ve bitter çikolata
Yumurta sarısı ve 1 bardak şeker çırpılır. Un, kakao ve eritilmiş margarin eklenip çırpılmaya devam edilir. Ayrı bir kapta yumurta akı ve kalan şeker katılaşıncaya kadar çırpılır. Karışıma eklenip spatula ile yavaş yavaş karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye boşaltılıp, 180 derecede pişirilir.
Krem şanti ve süt koyulaşana kadar çırpılır.Soğuyan kekten su bardağı ile yuvarlaklar kesilir. Bir kekin üzerine krem şanti sürülür, frambuaz serpilir ve tekrar krem şanti sürülür, ikinci kek üzerine kapatılır. Etrafı ve üzeri şantiyle sıvanır. Kenarları parçalanmış çikolatayla kaplanır. Üzerine kakao serpilir ve frambuaz konur. Diğer keklerede aynı işlem uygulanır. Bir kaç saat buzdolabında bekletilir.
Bazı pastaları sadece şantiyle sıvadım. Çikolataları üstüne ve içine serptim.
9 yorum:
Eline sağlık arkadaşım nefis nefis çok güzel görünüyor pasta.Sizlere afiyet olsun.
Ellerine sağlık hayırlı cumalar...
Dolapta bekleyen frambuazlarım, böğürtlenlerim var benim de. Stokları eritmek için çok güzel tarifler bunlar canım ellerine sağlık.
ellerinize sağlık nefis olmuş
ellerine saglik canim enfes gorunuyor...afiyet olsun...sevgiyle kal..
Of, of, buna can mı dayaanır. Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal canım.
eline sağlık gayet iyi görünüyor fotoğraflar eminim tadıda güzeldir
Ellerine saglik, frambuaz & cikolata gercekten cok guzel yakisiyor birbirine.
aahhhh çikolatalı pasta ben ve diyet:( sabıırrr
sevgiler
Yorum Gönder