Halam köyden bir çuval un göndermişti. Ama paket unlardan biraz farklı daha kepekli , rengide daha esmer. Bizde bu unları değerlendirmek için börek, katmer vs. yapıyoruz. Katmeri genelde peynirli soğanlı yapıyorduk. Değişiklik olsun diye bu sefer mantarlı denedik. Zaten mantarı çok seviyoruz, katmer daha bir lezzetli oldu.
Katmerin hamuru için, un,tuz, maya ve su yoğurulup yumaşak bir hamur elde edilir ve 1 saat kadar mayalandırılır.
İçi için; 1 kilo mantar doğranır. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. 3-4 adet yemeklik doğranmış soğan ve sıvıyağ ekleyip kavrulur. 1 adet doğranmış tavuk gögsü ve baharat ilave edilip pişirilir.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp, pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Bir kenarına içten konur ve diğer yarısı üzerine kapatılır. Teflon tavada az sıvıyağ ilave edilerek pişirilir.
Bu da bizim küçük ustamız. Hamur yapınca yanımızdan ayrılmayan, Doğukan oklavayı annemden kapmış, hamur açıyor.
11 yorum:
ellerinize sağlık çok imrendirici görünüyor
bu küçük prensin eli değince dahada güzel olmuştur eminim elinize sağlık + afiyet olsun.mutlu kalın
o ustayı yerim ben köy unuda başka bi lezzetli oluyo ellerineize sağlık anakız.istiyorum bu arada
peynirli soğanlı annanem yapardı.. :(
eline sağlık katmerler nefis görünüyor oğlunda çok şeker Allah bağışlasın
Evet geçekten ben de imrendim, ellerine sağlık
Katmere bayılırım.Ben haşhaşlısını tercih ederim.Ama sizinkide çok hoş olmuş,denemek isterim.Ellerinize sağlık.SEvgilerrr....
Canım eline sağlık arkadaşım mantarı seviyorum katmerede hayır demem ikisi harika bir ikili olmuş nefis.Sevgiler.
Tam diet zamanı hiç iyi olmadı şu katmerleri görmek.Elinize sağlık
Ashley
Görüntü çok leziz,ufaklığada maşallah eli yatkın olacak mutfağa.
Canım,
ellerine sağlık. Bence bu kadar güzel olmasının nedeni Doğukan'ın elinin değmesi. Geleceğin aşçısı sizde yetişiyor. Yerim ben onu .Allah nazardan saklasın. Maaşallah diyorum.
Sevgiyle kal.
Yorum Gönder