Herkese Merhabalar,
İnsanın içini kıpır kıpır eden bahar iyice yüzünü gösterdi. Çok özlemişim baharın verdiği bu coşkuyu. Baharla birlikte enginarlarda tezgahtaki yerlerini aldı. Ben daha önce pek sevmediğimi söylemiştim, ama tavukla pişirince yiyebiliyorum. Biz enginarların küçüklerini seçip pişirdik.
- 10 adet enginar
- 4 adet tavuk pirzola (kuşbaşı doğranmış)
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz - su - sıvıyağ
Tavuklar sıvıyağda kavrulur. Yemeklik doğranmış soğan, patates ve havuç ilave edilip kavurmaya devam edilir. Doğranmış domates, biber ve salça eklenir birkaç dakika kavrulduktan sonra enginar eklenir. Üzerini çok geçmicek şekilde su ve tuz eklenip pişirilir.
12 yorum:
ellerine sağlık canımm nefis görünüyor..
BU SENE İNŞALLAH DENEYECEĞİM ENGİNARI:)ELLERİNE SAĞLIK...
Harika görünüyor enginar ,kısmet olmadı hiç bende pişireceğim...
Hamur açan o minik elleri yerim ben...Katmerde muhteşem canım ya....
Anneciğine selamlar....
Eline sağlık arkadaşım nefis olmuş.Sizlere afiyet olsun
Eline sağlık arkadaşım nefis olmuş.Sizlere afiyet olsun
teyzemin elinden çıkan enginarların lezzetini hiç bir yerde bulamıyorum
Enginarin her halini cok severim.
Elelrinize saglik deyisik olmus tavukla.Sevgiler
Sefa
Canım,
ellerine sağlık. Nefis.
Haklısın, bahar demek mutluluk demek. Güneş demek, neşe demek.
Hayatı sevmek ve güçlüklerle daha kolay baş etmek demek. Ne güzel ki sağlıkla baharı ve inşallah yazı yaşayacağız.
Sevgiyle kal.
canım eline sağlık
canim eline saglik hic enginar yememisimdir...aslinda artik mecbur Rozerin'de saglikli yesin diye alip boyle tarifler denemem lazim...afiyet olsun...sevgiler...
enginar hiç yemedim ....artık tadını çok merak eder oldum.ellerine sağlık..
görüntü harika afiyetler olsun
Yorum Gönder