19 Nisan 2010 Pazartesi

BEŞAMEL SOSLU ENGİNAR


Herkese İyi ve Mutlu haftalar,

Geçen günlerin birinde yaptığım enginar yemeği. Her zaman pişirdiklerimden farklı yapmak istedim. Ortaya böyle bir enginar yemeği çıktı.

  • 12 adet enginar
  • 1/2 adet kuşbaşı tavuk gögsü
  • 10 adet mantar
  • 1 er adet çarliston ve kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Kaşar peyniri (dilimlenmiş)
  • Tuz, baharat, sıvıyağ

Enginarlar buharda haşlanır. Mantar doğranır suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Sıvıyağ, yemeklik doğranmış soğan ve biberler eklenip kavrulur. Tavuk gögsü, tuz ve baharat ilave edilip pişirilir. Ayrı bir tencerede tereyeğ eritilir ve un eklenip kavrulur. Süt eklenip koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Enginarlar tepsiye dizilir içlerine tavuklu harç paylaştırılır. Üzerine beşamel sos gezdirilip bir dilim kaşar konur. Fırında pişirilir.

11 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Bloğunuzu yeni gördüğüme çok üzüldüm.Çok güzel değişik tarifleriniz var. Sizi izliyorum.Görüşmek üzere sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canımm.. nefis görünüyor kesinlikle:)

SerpiL dedi ki...

hakikaten değişik olmuş beşamelle aklıma gelmezdi

Pembe Tatlar dedi ki...

Ohh miiss gibi ellerine sağlık canım...

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık.enginara bayılırım.sevgiler

susamcorekotu dedi ki...

çok değişik olmuş şifalar olsun sevgilerimle

saniyesultan dedi ki...

enginar yemek bir nasip olmadı,ellerine sağlık...

lezzet sefasi dedi ki...

Cok guzel olmus ellerinize saglik.
Sevgiler
Sefa

GÜL dedi ki...

canım eline sağlık çok güzel görünüyo

meliha dedi ki...

Ben az nce dolmasını yedim.enginarın her türlüsünü çok
seviyorum.
Ellerine sağlık canım
çok güzel görünüyor.
öpüyorum.

Birsel ve İrem dedi ki...

Beşamel sos çok yakışmış, ellerinize, fikrinize sağlık, görüntü nefis. Afiyetler olsun. Sevgiler.