Herkese İyi ve Mutlu haftalar,
Geçen günlerin birinde yaptığım enginar yemeği. Her zaman pişirdiklerimden farklı yapmak istedim. Ortaya böyle bir enginar yemeği çıktı.
- 12 adet enginar
- 1/2 adet kuşbaşı tavuk gögsü
- 10 adet mantar
- 1 er adet çarliston ve kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Kaşar peyniri (dilimlenmiş)
- Tuz, baharat, sıvıyağ
Enginarlar buharda haşlanır. Mantar doğranır suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Sıvıyağ, yemeklik doğranmış soğan ve biberler eklenip kavrulur. Tavuk gögsü, tuz ve baharat ilave edilip pişirilir. Ayrı bir tencerede tereyeğ eritilir ve un eklenip kavrulur. Süt eklenip koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Enginarlar tepsiye dizilir içlerine tavuklu harç paylaştırılır. Üzerine beşamel sos gezdirilip bir dilim kaşar konur. Fırında pişirilir.
11 yorum:
Bloğunuzu yeni gördüğüme çok üzüldüm.Çok güzel değişik tarifleriniz var. Sizi izliyorum.Görüşmek üzere sevgiler.
ellerine sağlık canımm.. nefis görünüyor kesinlikle:)
hakikaten değişik olmuş beşamelle aklıma gelmezdi
Ohh miiss gibi ellerine sağlık canım...
ellerinize sağlık.enginara bayılırım.sevgiler
çok değişik olmuş şifalar olsun sevgilerimle
enginar yemek bir nasip olmadı,ellerine sağlık...
Cok guzel olmus ellerinize saglik.
Sevgiler
Sefa
canım eline sağlık çok güzel görünüyo
Ben az nce dolmasını yedim.enginarın her türlüsünü çok
seviyorum.
Ellerine sağlık canım
çok güzel görünüyor.
öpüyorum.
Beşamel sos çok yakışmış, ellerinize, fikrinize sağlık, görüntü nefis. Afiyetler olsun. Sevgiler.
Yorum Gönder